Konačno! Vraća se Formula 1

Formula 1 3. jul 20209:38 > 9:44
Peter Fox/Getty Images

u petak se vraća Formula 1. Najbrži cirskus na svetu se nalazi u Austriji gde će se voziti trka predstojećeg, kao i vikenda posle tog.

 U šampionatu se nije vozila još uvek nijedna trka iako su timovi bili spremni za start prve trke u Australiji. Zbog pandemije virusa korona sve aktivnosti timova i fabrika su bile zamrznute, a u prethodnim sedmicama su ekipe imale testove u kojima su članovi učili nove propise za zaštitu od zaraze virusom korona, a vozači su vozili uglavnom stare bolide.

Teško je opisati osećaj u Australiji kada nam je rečeno da idemo kući. Prihvatiti da nema trkanja toliko dugo… Sada je lepo vratiti se i nedostajali su osećaji. Emocija trkačkog vikenda. Posebno je falio adrenalin, da guraš bolid do limita„, rekao je vozač Mercedesa Valteri Botas.

Mnogo mi je nedostajalo. Prvo sam radio na simulatoru pa je to dosadilo i uradio sam nekoliko dana na stazi i bio sam srećan ali naravno to nije bolid Formule 1„, kazao je prvi vozač Red Bula Maks Ferstapen.

Direktne prenose nezvaničnih treninga, kvalifikacija i trke u nedelju možete da pratite na Sport Klubu 1. Prvi trening kreće već u 11 časova.