Lajović za SK: Prva reakcija? “Uh, je.. te”

Matt King, Getty Images Sport

Srpski teniser Dušan Lajović kaže za Sport klub da su svi sada u iščekivanju šta će se dalje dogoditi nakon što je zbog koronavirusa otkazan turnir u Indijan Velsu.

„Sada svi jure, gledaju gde će i šta će… Bilo je čudno jer su otkazali bez neke najave i konsultacije sa turnirom i sa igračima, pošto je otkazao grad, ne turnir. Imali su nekoliko slučajeva u okolini i grad je otkazao ceo događaj. Saznao sam malo ranije od drugih ljudi, ali sve se desilo u sat vremena“, počinje Lajović za Sport klub.

Na pitanje koja mu je bila prva reakcija po otkazivanju, Duci odgovara:

„Pa, prva reakcija bila je ‘uh, je.. te, šta će sad biti?’ Nisu razmatrali mnogo opciju bez navijača, posle sam video da to nije hteo turnir, ne znam ni sam…“

Povezano

Da li je to moglo da bude jedno od rešenja, da se igra bez publike?

„Mi svi igramo zbog ljudi koji dolaze da gledaju, ali sa druge strane ima i mnogo onih koji prate preko TV-a. Opet, pitanje je kako bi jedan tako veliki događaj izgledao bez publike. Ne znam… Zdravlje je na prvom mestu, populacija koja ovde dolazi da gleda turnir u većini je starija od 70 godina, a to je kritična grupa. Razumem, dođe tu 450.000 ljudi“.

Teniseri i teniserke sada su zatečeni i ne mogu da prave jasne planove.

„Sad se ne zna ništa, ako krene ovo da se kotrlja i sve da se otkazuje, idemo da tražimo drugi posao naredna tri meseca”, šali se Duci, „Videćemo, nema nikakvih novih informacija, za Majami se sada čeka, verovatno će i za one naredne. Mislim da je sve pod znakom pitanja, koliko dugo, znaćemo u narednih nekoliko nedelja“.

Ukoliko ne dođe do reakcije ATP i WTA, bodovi osvojeni u Kaliforniji 2019. godine samo će se skinuti jer liste odslikavaju poslednjih godinu dana.

“Realno, treba da ostanu bodovi koji su bili od prošle godine. Šta si uradio prethodne sezone, to treba da ti ostane, to je moje mišljenje i to je najlogičnije rešenje”, smatra Duci i dodaje u šali: “Pogotovo u Monte Karlu (igrao finale)”.

Za kraj, pitali smo Ducija šta mu je kratkoročni plan.

„Ostaću još dan-dva da vidimo da li će za Majami doneti neku odluku. Ako se otkaže, vraćam se kući i onda čekamo do daljnjeg“, zaključio je Lajović za Sport klub.