Spooky za SK: Ovaj put sam ja favorit u finalu

LOL 26. mar 202013:03 > 13:10
Fortuna eSports

Igrač Energypot Wizardsa Miroslav "Spooky" Gochev je izdvojio vreme tokom priprema za veliko finale EBL lige da odgovori na nekoliko naših pitanja, opiše nam kakav je bio osećaj osvojiti EBL sa prijateljima i kako se oseća sada kada ga jedna pobeda deli od nove titule.

Sport Klub: Pozdrav Spooky, kako napreduju pripreme za veliko finale Esports Balkan Lige?

Spooky: Odlično za sada. Treninzi su nam super, igramo odlično, sve je kako treba i jedva čekam da igramo.

Sport Klub: Ti si jedan od trojice igrača koje ćemo videti u velikom finalu a da već imaju osvojenu EBL titulu (jedan od njih je i tvoj saigrač Vzz). Šta misliš o tome što će se finale ovoga puta igrati onlajn umesto pred brojnom publikom u Beogradu koja je poznata po tome da pravi paklenu atmosferu tokom finala?

Spooky: Smatram da su LAN takmičenja jednostavno mnogo bolja. Prvenstveno zbog lude atmosfere koja nastane, a i zbog toga što imamo priliku da upoznamo fanove, komentatore i organizatore lige, kao i generalno ljude iz esport zajednice. Taj osećaj je predivan.

Sport Klub: Tvoj put kroz EBL ligu je veoma interesantan. Sa ekipom Random 5 si došao iz kvalifikacija i potom iz pozicije autsajdera osvojio šampionat. Potom si pauzirao većinu pete sezone, da bi se sada vratio i za kratko vreme ponovo ostvario veliki uspeh.

Spooky: Priča Random 5 je zaista nešto posebno. Pet prijatelja koje je upravo to prijateljstvo odnelo do finala i na kraju u njemu ubedljiva pobeda je nešto najlepše što mi se do sada dogodilo u mojoj esport karijeri. Pobeda pred velikom publikom, emocije, sve je to nešto što ću zauvek pamtiti. 

Fortuna eSports

Sport Klub: Za razliku od tebe, tvoj protivnik u džungli u finalu Outlandisch po prvi put igra u EBL ligi. Šta misliš o njemu kao igraču i da li smatraš da nakon sjajnih partija u polufinalu je spreman da predvodi svoj tim ili će igrati mirnije i više pružati podršku lejnovima?

Spooky: Mislim da je Outlandisch dobar igrač. Tokom polufinala njihovi protivnici ih nisu poštovali i dozvolili su im da nametnu njihov stil igre i to ih je skupo koštalo. On ume da igra različite stilove tako da ne znam šta će pripremiti, ali ono što znam je da ću biti spreman šta god da pokuša.

Sport Klub: Da li je konkurencija bila jača u sezoni 4 kada ste osvojili EBL ili sada?

Spooky: Konkurencija je bila jača zato što je bila manja razlika između vodećih ekipa i onih sa dna tabele nego sad, i maltene je svako svakog mogao da pobedi.

Sport Klub: Sada kada su glavni favoriti ekipa ŠAIM SE ispali iz plejofa, da li ste vi jasni favoriti u finalu?

Spooky: Smatram da treba ostati skroman tako da ću reći da smo blagi favoriti.

Sport Klub: Koliko je važno za tebe lično da osvojiš EBL i ponovo zaigraš na EU Mastersu? Da li misliš da je igranje na EU Masters turniru nešto najbitnije za mlade igrače koji žele da ih primete LEC timovi?

Spooky: Dao bih sve samo da ponovo zaigram na EU Mastersu. Jedva čekam da se ponovo takmičim protiv predstavnika drugih regija i predstavljam Balkan, i da, slažem se da je EU Masters najbolji način za igrače da privuku pažnju LEC ekipa.

Fortuna eSports

Sport Klub: Da li imaš omiljeni LoL tim, omiljenog igrača koji ti je pritom i uzor, i ako bi mogao da biraš – u kom od timova iz četiri velike lige (LCK/LPL/LEC/LCS) bi zaigrao?

Spooky: Moj omiljeni tim svih vremena je Team SoloMid, bez ikakve konkurencije. Nemam klasičnog uzora među igračima, ali imam ogromno poštovanje prema igračima kao što su Faker, Bjergsen i Ambition. Ako bih morao da izaberem po jedan tim iz svake od pomenutih liga to bi bili Fnatic – LEC, TSM — LCS, Royal Never Give Up – LPL, SKT T1 – LCK. 

Sport Klub: Hvala na izdvojenom vremenu, da li želiš da dodaš nešto za kraj i možda pošalješ neku poruku navijačima?

Spooky: Pratite Suppup na svim društvenim mrežama, čuvajte se u ovo doba virusa, ne izlazite napolje i perite ruke sapunom!

Veliko finale šeste sezone Esports Balkan Lige u kom se sastaju Energypot Wizards i aktuelni šampion Crvena zvezda je na programu u nedelju 29. marta od 16 časova uz direktan prenos na Sport Klub Esports TV kanalu.