G2 Esports odbranio titulu LoL šampiona Evrope

LOL 19. apr 202020:17 > 20:17
Riot Flickr

G2 Esports je osvojio treću uzastopnu titulu LEC prvaka ubedljivom 3-0 pobedom protiv Fnatica u finalu.

Pobedom u današnjem finalu G2 se konačno izjednačio sa Fnaticom po broju osvojenih titula, a ono što je impresivno je da su do sedam osvojenih šampionata došli za samo devet sezona.

Mnogi su se pitali da li će promena Capsa na ADC poziciju koštati G2 titule u ovoj sezoni, a da do toga može doći videli smo u nekoliko navrata kada je G2 tokom šampionata igrao dosta slabije nego što se od njih očekivalo. Ali oni su još jednom dokazali zašto su najbolji evropski tim svih vremena, i za kratko vreme su ispravili sve greške zbog kojih su doživeli prvi poraz u BO5 meču u Evropi od kako je Caps došao u tim, na startu plejofa protiv MAD Lionsa.

Što se tiče samog finala, pored dobre igre G2 mora se priznati i da je Fnatic podbacio. Greške prilikom napada na top i bot su ih koštali toga da uspostave kontrolu nad mapom u ranoj fazi igre, a G2 je još jednom pokazao da su tim protiv koga jednostavno ne smete grešiti ako želite da imate šansu da pobedite.

U dve brze partije koje su trajale 27 i 24 minuta G2 je poveo 2-0, a interesantno je da su u oba gejma igralu Kogmawa i Lulu na botu, kombinaciju koju dugo nismo gledali u važnim mečevima. Perkz je imao sjajne partije na Aziru u prva dva gejma uz ukupan 15-1-13 skor, a u trećoj partiji je prepustio ovog heroja svom protivniku, koji se sa njim nije previše proslavio.

Imao je Fnatic doduše mnogo bolji start u trećoj partiji, kontrolisali su zmajeve, ali je G2 jednostavno bio bolji u timskim borbama i Fnatic nije mogao da izdrži duže od 33. minuta. Nije im pomogla ni izuzetno slaba igra Bwipoa na Zacu koji je završio odlučujući treći gejm sa 0-7-4 skorom.

Igrači G2 sada mogu na zasluženi odmor nakon što su u svoju vitrinu dodali još jedan pehar, a ostaje da vidimo šta će biti sa MSI 2020 turnirom na kom bi kao aktueni šampioni branili titulu.