Počinje sa radom SK ESPORTS TV kanal

Ostale igre 14. jun 201912:33 > 12:34
Fortuna eSports

Ljubitelji gejminga i esporta će konačno dobiti poseban TV kanal kakav zaslužuju jer od 22. juna počinje sa emitovanjem Sport Klub Esports - televizija posvećena svetu esport takmičenja i video igara.

Slogan “VIŠE OD IGRE” opisuje samu veličinu ove moderne industrije. Gejming industrija je prošle godine prihodovala oko 116 milijardi dolara, što je više od muzičke (17 milijardi) i filmske (41 milijarda) industrije zajedno. Svetsko tržište je trenutno procenjeno na 2.4 milijarde ljubitelja gejminga, od čega čak 380 miliona prati takmičenja i esport sadržaj.

Ljubitelje LoL takmičenja će posebno obradovati direktni prenosi svih mečeva Esports Balkan Lige, najvećeg regionalnog League of Legends takmičenja na Balkanu, kao i lokalizovani prenosi najvećih evropskih i svetskih turnira u igrama Counter Strike: Global Offensive i Dota 2.

Gledaoci će od prvog dana moći da uživaju u direktnim prenosima poslednjeg velikog Dota 2 turnira pred The International jer će SK Esports ekskluzivno prenositi uživo sve mečeve Epicenter Major takmičenja. Sve Dota 2 fanove obradovaće nastupi najjačih svetskih timova – Team Liquid, Secret, OG, PSG.LGD i Virtus.pro.

Esports Balkan Liga, kao jedno od najvećih regionalnih takmičenja, je do sada podelila preko 120.000 evra kroz nagradni fond, a svaku sezonu isprati preko 200.000 gledalaca.
Da je region plodno tlo za talentovane igrače svedoči prisutnost naših igrača širom Evrope i sveta, kao i uspeh domaće ekipe Cr4zy (Valiance&CO), koja je trenutno među najboljih 17 CS:GO ekipa na svetu.

EBL će na programu biti svakog ponedeljka i četvrtka od 19 časova, a prvi mečevi su zakazani za 24. jun.

Programskoj šemi će se priključiti i veliki domaći strimeri poput Miloša “Sa1na” Šainovića, Ivana “GUH Saiyan” Ilića i Stefana “Donn” Stojiljkovića. Gledaoci će u njihovim avanturama u nezaobilaznim igrama kao što su Fortnite, League of Legends i Dota 2 moći da uživaju svakog dana u različitim terminima.

Uz humorističan osvrt na aktulena dešavanja, Đorđe Đurđev će gledaoce provesti kroz svet gaminga, od najnovijih igara, preko esport takmičenja i vesti pa sve do najbizarnijih dešavanja koja prate ovu industriju u sklopu desetominutne emisije GG.

SK Esports će moći da se gleda preko SBB i Telemach mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme, koja se sada može koristiti i van SBB mreže. SK Esports će, pored Srbije, biti dostupan i gledaocima u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.