Bolt: Čemu test, još nisam profesionalni fudbaler?

Fudbal ostalo 15. okt 201812:38 > 12:41
Ashley Feder/Getty Images

Najbrži čovek na svetu Jusein Bolt rekao je da je zbunjen što ga je Antidoping agencija Australije pozvala da dostavi uzorke za doping test.

Osmostruki olimpijski šampion poslednjih nedelja trenira sa australijskim Sentral Koust Marinersima, za koje je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica. Prošle nedelje je postigao dva gola na prvom meču na kojem je bio starter.

Povezano

Bolt je istakao da mu je rečeno da treba da bude testiran jer je „elitni sportista“, iako se povukao iz atletike prošle godine. Jamajkanac naglašava da još nije profesionalni fudbaler i da ne razume kako je moguće da već mora da bude testiran.

Povukao sam se iz atletike u pokušaju da postanem fudbaler, ali pogledajte ovo“, rekao je Bolt na društvenoj mreži Instagram, na kojoj je objavio obaveštenje koje je dobio u kojem se navodi da je uzorke krvi i urina tražila Fudbalska federacija Australije.

Pojedini mediji navode da iako je na probi u Marinersima, Bolt je registrovan u klubu i zbog toga može da bude testiran.

Kako je moguće da ću biti testiran, nisam još ni profesionalni fudbaler. Ozbiljno. Pitao sam ženu: ‚Zašto treba da budem testiran kada nisam još ni potpisao za klub‘, ona mi je odgovorila da sam elitni sportista i da moram. U redu onda“, dodao je Bolt, svetski rekorder na 100 i 200 metara.

U pravilima Australijske antidoping agencije navodi se da je sportista „osoba koja se takmiči u sportu i zbog toga podleže nacionalnim antidoping pravilima“.