Zvanično: Tumbaković je selektor Srbije!

Reprezentacija 1. jul 201914:40 > 14:40
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije novi selektor Orlova je Ljubiša Tumbaković.

Na predlog Stručnog odbora (članovi Ilija Petković, Zoran Filipović, Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić i Marko Pantelić), iskusni stručnjak dobio je jednoglasnu podršku Izvršnog odbora.

Promocija Ljubiše Tumbakovića zakazana je za utorak, kada se očekuje da budu poznati i ostali članovi stručnog štaba.

Novi selektor debitovaće na klupi Orlova 7.septembra protiv Portugalije na stadionu „Rajko Mitić“. Tri dana kasnije Srbiju očekuje drugi, septembarski kvalifikacioni duel za plasman na EURO 2000. u Luksemburgu.

Srbija je bez selektora bila od kada je Odbor za hitna pitanja FSS smenio Mladena Krstajića. Gotovo istog dana Sport Klub je najavio da bi tu poziciju mogao da preuzme Ljubiša Tumbaković, koji je napustio selekciju Crne Gore.

Šezdesetšestogodišnji Tumbaković trenersku karijeru je počeo u Radničkom iz Novog Beograda, a radio je još u Obiliću, Haitanu, Partizanu, AEK iz Atine, Al Nasru, Šandongu, Stil Azinu, Vuhanu, a od 2016. do 2019. sedeo je na klupi selekcije Crne Gore.

Srbija je treća u grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa 4 boda, koliko ima i Luksemburg sa utakmicom više. Lider je Ukrajina sa 10 bodova, Portugal ima 2 iz dva meča, dok je Litvanija na začelju sa jednim bodom.