Đuričić zaražen koronom, pod znakom pitanja za Škotsku

REUTERS/Murad Sezer

Problem kad mu vreme nije. Ma, nikad mu nije vreme, šta će nam problemi u životu, ali jedan se pojavio: srpski reprezentativac Filip Đuričić zaražen je koronavirusom.

Test u italijanskom Sasuolu je uoči vikenda pokazao da je Đuričić pozitivan, ali, što je u neku ruku ohrabrujuće, nema simptome. Sutra je novi dan, zakazano je i novo testiranje, moguće je i da čujemo dobre vesti.

Stvorio se znak pitanja uz Đuričića, koji, naravno, nije ni putovao u Napulj, na prvenstveni meč sa Napolijem. Ali taj upitnik bi mogao da padne, da nestane do 12. novembra, kada Srbija igra protiv Škotske finale baraža za Evropsko prvenstvo. Nema mnogo vremena do tada, samo desetak dana, ali…

Uglavnom, korona je ušetala u Sasuolov dom i stvorila nevolju, kako italijanskom sastavu, tako i našoj nacionalnoj selekciji. Đuričić nije bio na pravom mestu, u pravom trenutku, njegov saigrač Haraslin, s kojim je delio jednu od svlačionica, prvi je bio pozitivan, a upravo s njim se i vozio nekoliko puta sa treninga…

Đuričić će se, po svemu sudeći, čekati do poslednjeg dana, biće uredno pozvan za predstojeće akcije Srbije, a da li će doći u Beograd od testova zavisi. Viša sila.

Što se ostalih reprezentativnih kandidata tiče, slika je zadovoljavajuća, povređeni Mihailo Ristić i Filip Kostić se oporavljaju, moguće je i da zaigraju u klubovima, pre nego što se upute u srpsku prestonicu, na megdan Škotima. Samo još da Đuričić bude zdrav!