Veselinović: Izabrao sam zdrav klub

FK Voždovac

Novi trener Voždovca Miloš Veselinović rekao je na predstavljanju da mu je cilj da nivo igre svojih izabranike podigne na viši nivo, ali je naglasio da je ona već izuzetno dobra. To pokazuje i šesto mesto na tabeli Superlige Srbije na polusezoni.

Veselinović je u utorak postavljen za novog trenera ‚Zmajeva‘, a dobrodošlicu u ume kluba poželeo mu je generalni direktor Goran Grkinić.

38-godišnji stručnjak je na klupi Voždovca nasledio Iliju Stolicu, koji je napustio klub po završetku jesenjeg dela sezone.

Već u prvih nekoliko radnih sati, uvideo sam da sam izabrao zdrav klub. Stabilan klub koji je opravdao moja očekivanja, što se tiče organizovanosti i funkcionisanja kluba. To mi je bio prvi kriterijum. Drugi kriterijum mi je da ljudi u klubu i svi mi u klubu delimo istu filozofiju i iste vrednosti. Treći kriterijum i ne manje važan je taj da je pre mene u klubu radio jedan jako dobar trener. Imao sam prilike da gledam utakmice Voždovca i da vidim da je igra Voždovca na izuzetno visokom nivou. Biće mi čast i zadovoljstvo da tu igru pokušam da popravim, unapredim i da zadržim one stvari koje su dobre. Naravno stvaranje igre je jedan proces i biće mi drago ako budem uspeo ovu igru i način funkcionisanja unapredim i dovedem na viši nivo“, rekao je Veselinović.

Veselinović je donedavno bio pomoćni trener PAOK-a, a prethodno je vodio Radnički iz Obrenovca, Inđuju, Radnik i Javor.

Stručni štab će se formirati u narednih par dana. Igrački kadar poznajem veoma dobro, pojedine igrače sam i trenirao, neki su mi bili rivali na terenu. Pogledao sam veliki broj utakmica Voždovca, to je jedna mlada i perspektivna ekipa. Broj dolazaka će zavisiti isključivo od eventualnih odlazaka, jer postoje interesovanja za naše igrače“, naglasio je Veselinović, koji je sa novim klubom potpisao ugovor na godinu i po dana, uz opciju produžetka saradnje.

Voždovac će prvi deo priprema za drugi deo sezone obaviti u Beogradu, a 30. januara putuje u Antaliju, gde će odigrati tri trening utakmice.