Sportando: Sjajni bloker Ajdin Penava želja Partizana

ABA League 29. jul 20189:56 > 10:04
Donald Miralle/Getty Images

Specijalizovani košarkaški portal Sportando preneo je informaciju po kojoj je rukovodstvo Partizana zainteresovano za usluge Ajdina Penave, 206 centimetra visokog košarkaša iz Bosne i Hercegovine, koji je prethodne sezone igrao u NCAA.

Penava igra na poziciji krilnog centra, ima 21 godinu, a u prethodnoj sezoni nosio je dres univerziteta Maršal. Na tom univerzitetu Penava je proveo tri sezone, a najbolja je bila poslednja, u kojoj je u proseku beležio 15,6 poena, 8,5 skokova i čak 4,5 blokada, što je bilo dovoljno za priznanje najboljeg blokera u NCAA u prethodnoj sezoni.

To laskavo priznanje pre Penave osvajali su NBA velikani poput Dejvida Robinsona, Alonza Morninga, Šakila O‘Nila, Tija Retlifa, kao i drugi sjajni centri kao što su Emeka Okafor, Hasan Vajtsajd i Entoni Dejvis.

Penava se prijavio za draft 2018. godine, ali u dve runde nije izabran, pa će karijeru verovatno nastaviti na Starom kontinentu.

Pročitajte intervju koji je Penava dao za Sport klub, u kojem je govorio o NCAA sezoni, o tome sa kojim NBA igračima su ga mediji poredili i mnogim drugim stvarima.

U subotu mediji su preneli informaciju da su beogradski crno-beli u završnoj fazi pregovora sa australijskim centrom Džokom Lendejlom.

U dosadašnjem toku prelaznog roka Partizan Rade Zagorac, Aleksej Nikolić i Markus Pejdž, dok u narednoj sezoni za „Parni valjak“ neće igrati Marko Čakarević, Kvomi Von, Obrad Tomić, Mihajlo Andrić, koji je otišao u Getingen, i Đoko Šalić i Najdžel Vilijams-Gos, novo pojačanje Olimpijakosa.