Kesar za SK: Nije sve u novcu, Partizan je u srcu

ABA League 30. okt 20188:45 > 8:50
youtube printscreen

Aleksandar Kesar, nekadašnji asistent Duška Vujoševića u Partizanu i doskorašnji trener Šandong Golden Starsa, spreman je za novi izazov u karijeri posle pet sezona provedenih u Kini.

Četrdesetšestogodišnji Kesar je u izjavi za Sport klub potvrdio da postoji interesovanje kluba iz Humske, koji još nije rešio pitanje trenera posle rastanka sa Nenadom Čankom.

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je u ponedeljak na Tviteru objavio fotografiju sa Andreom Trinkijerijem, ali dolazak Italijana još nije ozvaničen. Mediji su pisali da bi pozamašna finansijska potraživanja nekadašnjeg trenera Kantua, Uniksa i Bamberga mogla da budu najveća prepreka realizaciji transfera, a očekuje se da klub iz Humske ubrzo saopšti ko će predvoditi ekipu koja je posle odličnog starta nanizala pet poraza.

Tačno je da imam ponudu iz Kine, i to ne samo od jednog kluba, ali je isto tako tačno da se povela priča i oko Partizana koji je moj klub. Želim da sačekam da li će se pojaviti ponuda Partizana. To je za mene u ovom trenutku primarno,“ rekao je Kesar za Sport klub i nastavio:

Bez obzira na to kakve ponude dobijam iz Kine, ako mogu da pomognem Partizanu, jednostavno, nema razmišljanja nego to da se uradi. Ja sam Srbin, Beograđanin i veliki partizanovac. Kada je Partizan u pitanju ne mogu da razmišljam rezonski, već samo srcem. Zato sam odlučio da sačekam do kraja pa tek onda pregovaram sa ostalim klubovima.

Kesar je od 2002. do 2007. bio u stručnom štabu Partizana, potom je vodio Megu, ruski Ural i Azovmaš, a kao pomoćnik Dušanu Ivkoviću sa Olimpijakosom (2010-12) osvojio je Evroligu. Bio je trener univerzitetske reprezentacije i godinama u stručnom štabu seniorskog tima Srbije.

Partizan u sredu u 5. kolu Evrokupa gostuje Turk Telekomu u Ankari, a ekipu će voditi Aleksandar Matović. Meč počinje u 18 časova, a prenos je na Sport klubu 1.