Partizan hoće Birčevića i Redinga

ABA League 31. okt 201815:30 > 15:32
Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images

Italijan Andrea Trinkijeri u četvrtak bi i zvanično trebalo da postane novi trener Partizana, a prema nezvaničnim saznanjima Sport kluba vrlo brzo očekuju se i promene u igračkom kadru.

Pedesetogodišnjem bivšem treneru Kantua, Uniksa i Bamberga u radu će pomagati Vlado Šćepanović, nekadašnji as crno-belih i Trinkijerijev asistent u sezoni 2017/18. u nemačkom klubu, međutim, renoviranje se neće završiti samo na promenama u stručnom štabu.

Prema informacijama Sport kluba, na meti Partizana su reprezentativac Srbije i doskorašnji igrač Banvita Stefan Birčević i Redži Reding, bek/krilo Turk Telekoma, večerašnjeg (18, SK1) protivnika crno-belih u Evrokupu.

Dvadesetosmogodišnji Birčević igra na poziciji ‘četiri’ i u sezoni 2016/17. nosio je dres kluba iz Humske. Letos je iz ekipe Istanbul BB prešao u Banvit koji mu se nedavno zahvalio na saradnji.

Dve godine stariji Reding je posle dve sezone provedene u Bajernu iz Minhena (2016-18), potpisao ugovor sa Turk Telekomom. U Evropi je igrao još u kiparskom ETHA Engomisu, Tibingenu, Albi i Darušafaki.

Ukoliko crno-beli zaista angažuju Birčevića i Redinga jasno je da će neki igrači morati da napuste klub.

Podsetimo, u proteklih desetak dana Partizan je angažovao Stefana Jankovića i Entonija Brauna koji još nije debitovao.