Trinkijeri: Kao muve bez glave, 10 dana ne bismo dobili

ABA League 22. dec 201823:15 > 23:17
Hans-Martin Issler/Bongarts/Getty Images

Trener Partizana Andrea Trinkijeri bio je jako nezadovoljan igrom svojih igrača u porazu od Cedevite.

Crno-beli su poraženi u dvorani Aleksandar Nikolić, u okviru 12. kola ABA lige, rezultatom 76:71.

Rekao sam da će biti ovakva utakmica, niko me nije slušao! Ljut sam, besan! Nisam šibicar, ja znam. Zašto smo izgubili? Nismo bili spremni da igramo! Ovo je samo do koncentracije. Zato smo katastrofalno izgledali. Mogli smo da igramo još 10 dana, ne bismo pobedili„, besneo je Trinkijeri na konferenciji za novinare.

Pitanja nisu bila potrebna, Italijan je u dahu nastavio:

U prvoj i drugoj četvrtini ništa u odbrani nismo igrali. Sramota, sramota… U trećoj i četvrtoj je bilo malo bolje, ali moraš da daješ zicere. Mi smo se trudili, ali to je bilo kao muva bez glave. Naivna i pogrešna utakmica. Šta ću sad? Hoću li sve da ih ubijem? Neću! Očekivao sam tešku i lošu utakmicu, ali sam se nadao da ćemo se nekako provući„.

Partizan je u sredu ostvario pobedu nad Turk Telekomom i ostvario plasman u drugi krug Evrokupa, ali Trinkijeri smatra da je duel sa Cedevitom bio bitniji.

Shvatam ja navijače i vas, shvatam sve. Ali, ja moram da uradim svoj posao. Znači da nisam uradio dobar posao. Nisam bio dovoljno efikasan da im objasnim koja utakmica će danas da bude. Važna je glava. To je najvažnija stvar kad se igra košarka. Ovo je pametan sport, ako ona nije uključena ne možeš ni sa kim„.

Za kraj, nova priča o pojačanjima…

Ako ja to sada kažem, onda sam najveći luzer na svetu. A ne želim da budem luzer. Ovo je moja ekipa i oni moraju da igraju. Ako neko dođe, dođe. Ako ne dođe, moraju da igraju isti ovi košarkaši. O njima mislim isto što sam mislio i posle Turk Telekoma„, zaključio je trener kluba iz Humske.

Partizan posle 12 kola ABA lige ima skor 6-6 i zauzima peto mesto na tabeli.