Nidam za SK: Vratio sam se kući!

ABA League 2. jul 201918:34 > 18:36
fiba.basketball

Mornar će imati moćan tim u sezoni koja sledi. Dileme nema nikakve. Već sada je napravljen sjajan roster, a slaganje kockica u željeni mozaik nije završeno....

Paraf na ugovor je stavio reprezentativac Crne Gore i ljubimac navijača Mornara Derek Nidam, koji se posle sezone koju je proveo u Monaku i Ritasu, vratio u Bar. Pred Nidama, novi članovi Mornara postali su Milko Bjelica i Sead Šehović takođe reprezentativci Crne Gore, a ugovori su produženi sa Urošem Lukovićem, Nemanjom Vranješom, Radojem Vujoševićem, Vukotom Pavićem i Markom Mugošom.

Vratio sam se kući, a kući se čovek uvek najlepše oseća“, rekao je na početku razgovora za Sport Klub Derek Nidam i nastavio:

Prošla sezone nije bila uopšte loša. Stekao sam novo iskustvo u Monaku, igrao sam u šampionatu Francuske i Evrokupu, zatim sam se preselio u Litvaniju, a na kraju odlučio da se kao što sam rekao i na početku vratim kući. Zaista se tako osećam u Mornaru i Baru“.

Apetiti ljubitelja košarke i navijača Mornara rastu iz dana u dan. Već sada se priča vraća na prethodnu sezonu kada je Mornar igrao u polufinalu ABA lige, kada je stigao do istorijske titule u Crnoj Gori, plasmana u Evrokup…

„Svaka sezona je priča za sebe. Slažem se da je Mornar tokom prelaznog roka odradio zaista sjajan posao i da se stvara izuzetno kvalitetna ekipa. Još uvek nije gotova priča kada je roster u pitanju, ali jasno je da će ambicije u sezoni koja sledi biti vrhunske. Ne možemo da obećamo da ćemo ponovo igrati polufinale ABA lige, niti da ćemo osvojiti titulu. Ali, u svakom slučaju imamo pravo, imamo osnova da se nadamo da uz pomoć navijača koji su uvek uz klub i kada ide dobro i kada situacija nije u skladu sa očekivanjima, možemo da se umešamo u borbu za ostvarenje pomenutih ciljeva“, naglasio je Nidam.

Derek Nidam će biti jedan od glavnih aduta reprezentacije Crne Gore na Svetskom šampionatu na kome će izabranici Zvezdana Mitrovića u prvoj fazi takmičenja igrati protiv Grčke, Brazila i Novog Zelanda.

„Plasmanom na Svetsko prvenstvo smo ostvarili ogroman uspeh. Međutim, kvalifikacije su ostale iza nas i sada nas čeka planetarna smotra na kojoj ćemo nastojati da damo sve od sebe. Konkurencija jeste paklena, grupa izuzetno teška, ali uveren sam da i Crna Gora ima šta da kaže i pokaže u Kini. Ono što je najvažnije je da pripreme odradimo maksimalno, da nas mimoiđu povrede i da maksimalno spremni odemo na Svetsko prvenstvo“, naglasio je Derek Nidam.

Posle Svetskog šampionata, Derek Nidam će fokus usmeriti ka Mornaru, a ciljevi će biti veliki, kako u ABA ligi, šampionatu i Kupu Crne Gore, tako i u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona.