Subotić: Angažovali smo prave momke, ratnike

ABA League 30. jul 201913:29 > 13:32
KK Budućnost Voli

Skot Vud, Skot Banfort, Hasan Martin, Martinš Mejers... spisak je igrača, koji su tokom leta zadužili opremu Budućnosti, a prelazni rok još uvek nije gotov. Uskoro se mogu očekivati nova pojačanja.

Ono što je izvesno, takozvanih bombi neće biti. Budućnost je zadržala kurs koji je navela tokom promocije i tokom iznošenja ambicija za narednu sezonu. Cilj je da se formira ekipa koja će imati pozitivnu energiju, tim koji će u svakom trenutku disati kao jedan, koji će se boriti za svaku loptu, svaki pedalj terena.

Od prošle sezone ostali su Nikola Ivanović, Aleksa Ilić, Petar Popović, Zoran i Danilo Nikolić, Filip Barović, Suad Šehović, Milić Starovlah, Fedor Žugić, Igor Drobnjak, Feđa Pajović i Andrija Slavković, a novi član je postao i izuzetno talentovani Luka Žugić, najbolji strelac finalnog turnira za juniore. Luka je stigao iz ekipe Junior.

Jako sam zadovoljan urađenim poslom tokom prelaznog roka. U saradnji sa Petrom Mijovićem, uspeli smo da dovedemo baš onakve igrače i momke kakve smo i želeli. Možda pojačanja kada se izgovore ne zvuče bombastično, ali budite sigurni da su u pitanju pravi momci, sjajni igrači, pravi ratnici. Košarkaši, koji ne dolaze u klub da bi igrali za sebe i pravili sjajnu statistiku, nego da bi pomogli u ostvarivanju ciljeva kluba. To je ono što smo želeli, to je ono i što smo doveli”, naglasio je Slobodan Subotić za Sport Klub i nastavio:

Dolazak mladog Luke Žugića pokazuje i drugu stranu medalje. U sezoni koja sledi, veliku priliku će dobiti mladi i talentovani igrači koje ste već naveli. Ne zato što su mladi i talentovani, nego zato što verujemo da mogu mnogo. Na njima je da u periodu koji sledi maksimalno iskoriste priliku, pokažu da su kadri i sposobni da igraju seniorsku košarku na vrhunskom nivou. Kao i svi u Budućnosti, verujem da su oni sposobni za to i da će dosta njih biti oktrovenje u sezoni koja sledi”.

Budućnost će naredne sezone nastojati da osvoji oba trofeja u Crnoj Gori, da se bori za sam vrh ABA lige, da stigne što dalje u Evrokupu.

Naravno da pratim aktivnosti ostalih klubova u ABA ligi, kao i aktivnosti naših rivala u Evrokupu. Jasno je da će regionalno takmičenje koje sledi biti jedno od najkvalitetnijih od osnivanja. Iluzorno je trošiti reči o tome kakva nas iskušenja očekuju u Evrokupu. Međutim, ambicije su jasne i sami ste ih naveli. Borićemo se za trofeje u Crnoj Gori, borićemo se za sam vrh ABA lige i nastojaćemo da doguramo što dalje u drugom po rangu takmičenju u Evropi. Uz to, očekujem veliku podršku navijača na putu ka ostvarenju pomenutih ciljeva, do kojih ćemo nastojati da stignemo lepom, atraktivnom i ratničkom igrom. Glavni adut Budućnosti u sezoni koja sledi biće pozitivna energija i timski duh”, poručio je Slobodan Subotić.

Navijači Budućnosti i ljubitelji košarke u Crnoj Gori se nadaju da će Budućnost izgledati baš kako je to naveo Slobodan Subotić, a istovremeno čekaju i nova pojačanja kojih će biti uskoro. Ne mnogo, ali će ih biti…