Luković za SK: Voleo bih finale ABA Mornar – Partizan

ABA League 1. avg 201914:17 > 14:19
ABA, KK Mornar Bar

Mornar iz Bara je formirao moćan tim. Nosioci igre iz prošle sezone su ostali u Baru, a tokom prelaznog roka odrađen jefenomenalan posao.

Sredinu nisu menjali Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Vukota Pavić, Radoje Vujošević, Marko Mugoša. Novi članovi, a neki su već igrali u Baru, postali su Derek Nidam, Brendis Rejli Ros, Džejkob Pulen, Damir Markota, Mirza Begić, Milko Bjelica, Sead Šehović i Darington Hobson.

Barani će u sezoni koja sledi igrati u šampionatu Crne Gore i Kupu, a ambicije će naredno biti vrhunske. Isto važi i za ABA ligu, kao i za FIBA Ligu šampiona.

„Kao prvo, želim da čestitam Đorđiju i Mihailu Pavićeviću na zaista fenomenalnom poslu koji su odradili tokom prelaznog roka. Formiran je izuzetno kvalitetan tim, a jako je važno da je tim formiran pre početka priprema, tako da imamo vremena da sve posložimo u pobednički mozaik do početka sezone u kojoj će naravno ambicije biti vrhunske na svim frontovima“, rekao je Uroš Luković za Sport Klub i nastavio:

„Sastav tima i kvalitet koji imamo sam po sebi određuje ambicije. Ako se kockice slože , a ne postoji nijedan razlog da tako ne bude, ciljevi će biti da osvojimo oba trofeja u Crnoj Gori i da doguramo što dalje u FIBA Ligi šampiona koja je izuzetno atraktivno i kvalitetno takmičenje“.

Naravno, pitanje je glasilo koji su krajnji dometi Mornara u ABA ligi?

„ABA ligu sam namerno ostavio za kraj jer je to takmičenje u kome zaista želimo mnogo. Cilj je da se borimo za vrh tabele, a iskreno smatram da Mornar može da se umeša u borbu za titulu. Ako me pitate, a pitate me, ja bih voleo da u velikom finalu igraju Mornar i Partizan“, naglasio je Uroš Luković.

Mornar je pre dve sezone osvojio prvu titulu u istoriji kluba. U istoj sezoni, Barani su igrali u polufinalu ABA lige, izborili plasman u Evrokup. Prošla sezone je bila prilično turbulentna, ali su ciljevi na kraju ipak ostvareni. Navijači Mornara, ljubitelji košarke u Crnoj Gori, ali i u regionu sa nestrpljenjem čekaju početak nove sezone kako bi da na delu videli Mornar iz Bara.

Koji su krajnji dometi? Rano je za davanje prognoza, ali na osnovu sastava tima, veliki.