Rejli-Ros za SK: Idemo na sva četiri trofeja

ABA League 2. okt 201918:00 > 18:12
fiba.basketball

Košarkaši Mornara ostvarili su primarni cilj na početku sezone. Pobedili su u dvomeču Benfiku i izborili plasman u FIBA Ligu šampiona. Odmah posle duela sa rivalom iz Lisabona, misli su usmerene ka Ciboni.

U međuvremenu, Barani su saznali imena rivala u izuzetno kvalitetnom evropskom takmičenju. Na radost ljubitelja košarke u Crnoj Gori, grupa je više nego atraktivna, a rivali Mornaru biće: Peristeri, Brose Bamberg, Tenerife, VEF Riga, Gazientep, Nimburk i Nižnji Novgorod.

Takmičenje u FIBA Ligi šampiona počinje 15. oktobra, a prvi rival Mornaru biće VEF Riga u Letoniji. Taj meč je i dalje veoma daleko za izabranike Mihaila Pavićevića, koje u subotu očekuje duel sa Cibonom u Zagrebu na startu ABA lige.

Brendis Rejli-Ros, momak koji je uvek raspoložen i više nego korektan kada je komunikacija se medijima u pitanju, prilično nas je iznenadio odgovorom na pitanje kakve su ambicije protiv Cibone i u sezoni koja sledi:

Povezano

Želimo da se borimo za sva četiri trofeja. Cenimo i poštujemo sve rivale, kako u šampionatu Crne Gore i Kupu, tako i u FIBA Ligi šampiona i nikada jačoj ABA ligi. Međutim, imamo izuzetno kvalitetan tim, porodičnu atmosferu i pozitivnu hemiju, a sve navedeno su aduti da sa optimizmom i velikim ambicijama čekamo nova iskušenja“, rekao je Brendis Rejli-Ros za Sport Klub i nastavio:

Prvi cilj smo ostvarili, iako smo imali dosta problema. Preskočili smo Benfiku i stigli do FIBA Lige šampiona. Prvi meč smo odigrali na izuzetno visokom nivou, posebno u drugom poluvremenu. Učinak dobija na težini ako se naglasi da smo imali samo nekoliko treninga zajedno, a da u timu nisu bili Vranješ i Pavić. U revanšu smo izgubili, zato što je pristup bio loš, zato što nismo ispoštovali dogovor koji glasi – svaki meč je finale, svaki meč je biti ili ne biti. Na svu sreću, dobili smo lekciju koja je bila bezbolna, pa sada znatno drugačije gledamo na obaveze koje slede.“

Prva u nizu je Cibona u Zagrebu.

KK Mornar Bar

Izuzetno kvalitetna ekipa koja može da se pohvali zaista prelepom istorijom. Pored toga, Cibona je i aktuelni šampion Hrvatske. Upoznati smo sa kvalitetom rivala, znamo da nas očekuje težak posao, ali idemo u Zagreb odlučni u nameri da stignemo do pobede, da otvorimo sezonu u ABA ligi na pravi način, da na parketu potvrdimo da imamo kvalitet da se borimo za trofeje o kojima sam pričao na početku razgovora“, naglasio je Ros i dodao:

#related-news_0

Moram da dodam da stav o trofejima koji sam izneo nije moj lični stav. Svi u timu verujemo da možemo da se upustimo u borbu za sam vrh u svim takmičenjima u kojima ćemo učestvovati ove sezone. Konkurencije jeste jaka na svim frontovima, ali jaki smo i mi. Ono što nas sve raduje, je činjenica da napredujemo iz dana u dan, da zajedničkim radom podižemo formu i slažemo kockice u željeni mozaik. Kada ih složimo, a nismo daleko od toga, svim rivalima koji nam izađu na megdan biće pakleno teško na parketu. Ponavljam još jednom, Mornar će se u sezoni koja sledi boriti za trofeje u svim takmičenjima.“

Na koliko trofeja računamo u borbi koja sledi?

S obzirom na atmosferu u timu, na kvalitet koji imamo, na podršku navijača koja nikada nije bila sporna, verujem da možemo da se radujemo na sva četiri fronta. Rivalima koji su izuzetno kvalitetni i jaki, ostavljamo da nas ubede da nismo u pravu. Na njima je da pokušaju da nas zaustave na putu ka ostvarivanju naših ciljeva. Ako uspeju u tome, naravno da ćemo kao i uvek sportski pružiti ruku i čestitati, ali nikome neće biti lako protiv Mornara, uveren sam kao i svi u timu u svaku reč koju sam izgovorio.“

Na osnovu razgovora sa Brendisom Rejlijem Rosom kristalno je jasno da Barani silno motivisani idu na megdan Ciboni, odlučni u nameri da odmah naprave brejk i dođu do željenog podsticaja, kako bi u nastavku sezone opravdali očekivanja navijača, koja su zaista velika. Očigledno se poklapaju i sa željama igrača.