Vesterman: Svaki dan u Partizanu – blagoslov

ABA League 26. nov 201918:04 > 18:10
Nebojsa Parausic/EB via Getty Images

Nekadašnji plejmejker Partizana Leo Vesterman godine provedene u Beogradu smatra najvažnijim i najlepšim u svojoj karijeri.

Košarkaš Fenerbahčea i potencijalni reprezentativac Francuske se sa crno-belima osvojio dve titule prvaka Srbije i trofej ABA lige 2013. godine.

Nije tajna da volim vreme koje sam proveo u Beogradu. Svi smo imali oko 20 godina, a predvodio nas je Dule Vujošević. Svi su bili fenomenalni i mislim da svi imamo takva sećanja iz tog perioda. I posle sedam, osam godina redovno se čujemo iz te generacije. Mislim da sam u Partizanu imao najbolji život koji košarkaš može da ima,“ rekao je Vesterman u intervjuu za Partizanov Jutjub kanal.

Ističe da se redovno čuje sa Draganom Milosavljevićem i Vladimirom Lučićem, kao i sa Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Gordićem, dok za saigrača Žofrija Lovernja, koji mu je krstio i kćerku, kaže da mu je najbolji prijatelj.

„Bilo nam je lepo, zato smo i ostali bliski. Trudim se da jednom godišnje dođem u Beograd“, naglašava i dodaje da ne bi imao ništa protiv da ponovo obuče crno-beli dres. 

sport klub

„Kada sam odlazio upravo sam o tome razmišljao i to poželeo. Osećam da imam posebnu vezu sa Srbijom i sa Srbima. Zauvek ću biti veliki navijač Partizana i zašto da ne – jednog dana se možda i vratim i ponovo zaigram za takve navijače i takav klub“.

Vesterman se prisetio najlepših, ali i najtužnijih trenutaka u Partizanu.

„Finale sa Zvezdom je bilo neverovatno. Sećam se da smo nedugo posle toga igrali opet sa Zvezdom u domaćoj ligi, izgubili smo, ali navijači su bili neverovatni, napravili su skroz ludu atmosferu i to mi je jedna od najlepših uspomena. Najteži momenat bila je moja povreda i utakmica koju nisam igrao, ona protiv Cedevite i ona trojka koju smo primili. Bilo mi je teško da gledam tugu na licu navijača i saigrača„.

Francuz na kraju kaže da je uživao da dolazi na svaki trening.

„Uživao sam da igram utakmice, svaki dan je bio blagoslov,“ naglasio je Vesterman.