Ko bi mogao da bude novi trener Partizana?

ABA League 29. jun 202014:22 > 14:29
Partizan NIS

Odlaskom Andree Trinkijerija mesto trenera KK Partizan ostalo je upražnjeno, a navijači crno-belih i javnost već se bave spekulacijama ko bi mogao da nasledi italijanskog stručnjaka.

Pre dolaska Trinkijerija kao rešenje se spominjao Aleksandar Kesar, ali on trenutno radi u Kini. Svojevremeno je bio asistent u Partizanu, ali i Dušanu Ivkoviću u reprezentaciji Srbije.

U krugu kandidata sigurno će biti Aleksandar Džikić, koji je kao glavni trener vodio crno-bele u sezoni 2016/2017, kada je osvojen Kup. Od tada je Džikić osvojio ABA ligu sa ekipom Budućnosti, a u sezoni za nama vodio je španski Estudijantes.

Povezano

Kao možda i najrealnije rešenje jeste ukazati poverenje dosadašnjem Trinkijerijevom asistentu Vladi Šćepanoviću, koji je sa Italijanom sarađivao i u Bambergu. Prethodno je kratko vodio kao glavni trener podgoričku Budućnost 2016. godine i možda je sada vreme da 44-godišnji Šćepanović dobije pravu šansu.

Nedavno je bez posla ostao i Zvezdan Mitrović, koji je u prethodne dve sezone ostvarivao sjajne rezultate sa Asvelom i otkaz je bio posledica nesuglasica sa vlasnikom Tonijem Parkerom van terena. Taj slučaj će završiti i na sudu kako se trenutno čini…

Vlade Jovanović, koji je u prošlosti vodio crno-bele, preuzeo je ekipu Mege, a Dejan Milojević čvrsto je rešio da ode u SAD, u NBA ligu, i iz profesionalnih i iz privatnih razloga.

Legendarni Željko Obradović naravno je najveći san navijača crno-belih, najveći evropski trener i čovek koji je doneo titulu prvaka Evrope, ali Žoc je posle odlaska iz Fenerbahčea najavio godinu dana pauze u karijeri.

Duško Vujošević, još jedna klupska legenda, obavezao se na saradnju s Klužom i sledeće sezone.

Videćemo u kom smeru će razmišljati uprava Partizana sa predsednikom Ostojom Mijailovićem na čelu – zbog najavljenog smanjenja budžeta smanjuje se verovatnoća da na klupi trofejnog kluba bude stranac, ali se u ovom trenutku ni to ne može isključiti.

Po vašem mišljenju, ko bi mogao da bude novi trener Partizana?