Šćepanović: Ispunjenje želje, predstaviću se na terenu

ABA League 9. jul 202013:24 > 13:26
KK Partizan

Košarkaški klub Partizan će u četvrtak u 15 časova predstaviti Vlada Šćepanovića kao novog trenera.

Nekadašnji košarkaš Partizana Vlado Šćepanović novi je trener crno-belih.

„Od kada je u klub došao kao pomoćnik Andree Trinkijerija, pratili smo njegov rad i nekako sam uvek imao osećaj da će Vlado Šćepanović jednog dana biti trener KK Partizan. Nismo mnogo tragali iako je bilo ponuda raznih menadžera za novog trenera, ali od dana kada smo ostali bez prvog trenera i ljudi u klubi i ja smo bili za opciju da tu ulogu preuzme Vlado Šćepanović. Ovom prilikom mogu da mu poželim sreću i da mu poručim da će imati punu podršku od mene kao predsednika kluba i svih struktura u klubu. Bilo je vreme da Partizan dobije trenera koji je čistokrvni partizanovac, trenera koji će dati sve od sebe da nastavimo tamo gde smo stali 15. marta. Mi više za tom situacijom ne žalimo već se borimo i idemo napred. Ono što je bilo jako važno je da smo uspeli, iako je bilo puno pritisaka sa raznih stran da nam se rasturi ekipa koja je prošle godine napravila rezultate, da u velikoj meri sačuvamo skoro celu ekipu, izuzev jednog ili dva igrača, za sledeću godinu. Ugovor će biti sa Vladom potpisan na dve godine“, rekao je Ostoja Mijailović.

„Ja sam kao igrač bio u Partizanu u nekoliko navrata, bio sma tu kao pomoćni i evo sada kao prvi trener. Jedna od mojih najvećih životnih želja se upravo ostvarila. Hvala na lepim rečima i na podršci, velika je obaveza pred svima vama. Posebno pred stručnim štabom i igračima. Ono što ja mogu da kažem je ona ‘čerčilovska’ – krv, suze i znoj. U sportu je nezahvalno obećavati bilo kakve rezultate, ali zna se ko je i šta je Partizan i gde treba da bude. Ja sam na mestu gde su bili mnogi veliki treneri i to je velika obaveza i čast. želim da se zahvalim predsedniku kluba i ljudima u upravi koji su mi dali ovu mogućnost. Mnogi treneri sanjaju o ovom poslu, ali nemaju privilegiju da budu tu. Što se mene lično tiče očekivanja su velika. Rekao bih da smo ono što radimo, a ne ono što pričamo i mislimo. Ja nisam čovek od nekih velikih reči, želim da pokažem sve na terenu kao što sam to radio dok sam bio igrač. Moje predstaljanje biće više na terenu“, poručio je u prvoj izjavi Vlado Šćepanović.

Mijailović je poručio navijačima da imaju poverenja u Šćepanovića i da mu daju podršku. Dodao je i da će profesor Koprivica ostati na mestu kondicionog trenera.

Šćepanović je rekao da neće mnogo menjati igru, ali je dodao da ima svoju filosofiju i da će igru koju će prikazivati Partizan biti igra koju će svi zavoleti.

Šćepanović je govorio i o tome da će razgovarati sa igračima jer ekipa ne može da se menja u sezoni. Sa svim igračima će biti obavljeni razgovori, na sve igrače se računa, ali će na osnovu razgovora biti odlučeno ko ostaje u timu.

Novi trener crno-belih rekao je da će Partizan imati najveće ambicije, kako mu i obaveza nalaže. 

Celo predstavljanje Šćepanovića možete pogledati u video snimku ispod.

Šćepanoviću će pomoćnici u štručnom štabu biti Dejan Mijatović i Aleksandar Matović. Na mestu kondicionog trenera ostaće Vladimir Koprivica za koga je najavljivano da bi mogao da se penzioniše.

Dva puta je Šćepanović kao igrač bio u Partizanu, u sezoni 2001/02. i 2004. godine.

Kao trener je u klubu proveo poslednjih godinu i po dana kao pomoćnik Andree Trinkijerija.

Biće mu ovo drugi samostalni trenerski posao nakon što je prethodno u kratkom periodu bio trener podgoričke Budućnosti.