Mijailović: Zbog publike ne smemo da odustanemo

ABA League 24. avg 202011:16 > 11:18
SK

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović je poseto pripreme prvotimaca crno belih u Vrnjačkoj Banji. Tom prilikom je za Partizan TV pričao o raznim temama, između ostalog o aktuelnoj situaciji u klubu, dugovima, izveštaju APR...

Predsednik Partizana je zadovoljan kako prvotimci rade i kaže da su oni profesionalci i da se ne vidi da je pauza u treningu trajala šest meseci. Takođe hvali rad stručnog štaba, a osvrnuo se i na izveštaj APR po kom Partizan ima veliki dug. 

Oko toga se stvorila velika fama u Srbiji, stalna prepucavanja, koliko koji klub duguje i troši novca. Mi se bavimo košarkom i nama su rezultati glavni cilj. To se negde izgubilo u prepucavanjima i počeli smo mi koji vodimo klubove da ličimo na pojedine političare koji se prepucavaju svaki dan po medijima. Mi ćemo od ovoga trenutka da se više okrenemo ka sportu i da ne odgoavramo na prozivke. Partizan nije namerno iskrivio u godišnjem finansijskom izveštaju već se radi o greški knjigovođstvene agencije. APR je vratio na ispravku, ne što se tiče kamufiliranih cifara, već je greška agencije. Od toga se napravila priča da Partizan ne želi da preda izveštaj u zakonskom roku. Sa druge strane naši navijači i javnost su dužni da znaju da mi nemamo šta da krijemo i da sve bude tačno i transparentno. Revizorski izveštaj ćemo objaviti na satju, i videće se kome se duguje transparentno. Sa druge strane Partizan nema dospele dugove. Isplatili smo plate za prethodne dve sezone, imamo obaveze po reprogramima, imamo dug prema poreskoj upravi i imamo sudski spor sa bankom“ kaže Mijailović.

Pojavili su se neki pametnjakovići da kažu da Partiazn nije na dobrom putu. Samo ću da podsetim da 15. marta kada se sezona prekinula Partizan bio svugde prvi i redovno je imao prihode i redovno izmirivao svoje obaveze„.

Ostoja Mijailović je takođe pričao koliko je publika Partizanu značajna i koliko će zbog toga što će se sezona igrati bez gledalaca crno beli propatiti.

Mi smo do jula meseca prošle godine imali 500 hiljada evra prihoda od godišnjih karata. Ako ove godine ne bude bilo karata mi ćemo veoma teško izboriti. Mi smo prošle sezone tek trebali da imamo prinose od karata jer smo bili domaćini do kraja u Evrokupu imali prednost u ABA ligi. Partizan u velikoj meri živi od karata, isto kao Žalgiris, Makabi, klubovi koji imaju stalnu košarkašku publiku. Takođe i igrački živi od podrške. To jeste satisfakcija za naš rad i koliko god da je teško zato ne smemo da odustanemo zbog naše publike„, zaključio je prvi čovek Partizana.