Šćepanović: Formirali smo ekipu

ABA League 26. avg 202012:07 > 12:16
Mega Bemax/Ivica Veselinov

Trener košarkaša Partizana Vlado Šćepanović rekao je da kao profesionalci ne mogu i dalje da žale za Evroligom, već da se ponašaju u skladu sa okolnostima.

„Mi smo profesionalci i ponašamo se u skladu sa okolnostima koje su nas zadesile. Jeste nepravda, ali na te stvari ne možemo da utičemo, ne vraćamo se u prošlost. Nova sezona, novi izazovi i okrećemo se borbi za trofeje u svim takmičenjima, gde ćemo učestvovati“, rekao je Šćepanović za Sportski žurnal.

Ekipa crno-belih se trenutno nalazi na pripremama u Vrnjačkoj Banji, a nedavno su dobili i pojačanje iz inostranstva.

„Velika je prednost i omogućava nam da lakše i kvalitetnije radimo jer igrači se odlično poznaju. Potpisan je i novi igrač, Amerikanac Erik Mika, tako da je ekipa formirana za novu sezonu“.

Šćepanović je dobro upoznat sa radom Partizana, ali sada će prvi put imati priliku da vodi prvi tim kao glavni trener, što je poseban izazov.

„Svaki trenerski posao je odgovoran i naravno, da postoji određeni pritisak, naročito kada radite u vrhunskom klubu kao što je Partizan. Imam odlične pomoćnike i saradnike i ne sumnjam da ćemo uraditi odličan posao. U sportu nema garancija, priznaje se samo rad i rezultat“.