Miler-Mekintajer negativan, testiranje bilo preventivno

ABA League 27. avg 202018:00 > 18:01
Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

Kodi Miler-Mekintajer negativan je na koronavirus.

Košarkaš Partizana u sredu je napustio pripreme koje crno-beli obavljaju u Vrnjačkoj Banji jer je imao visoku temperaturu. U Beogradu je odmah obavio testiranje na koronavirus, a kako je potvrđeno rezultat je negativan.

Miler-Mekintajer imao je stomačnih problema, a uz visoku temperaturu u klubu su preduzeli mere predostrožnosti i odmah ga poslali nazad u Beograd kako bi bio testiran.

Miler-Mekintajer se ipak neće vraćati u Vrnjačku Banju jer Partizan svakako u Beograd dolazi u subotu uveče.

„Kodi je imao povišenu temperaturu i osetio je stomačne tegobe. Kao odgovorni ljudi, zbog epidemiološke situacije u kojoj se nalazimo, preventivno smo igrača izolovali i poslali na testiranje. Rezultati su stigli i nalaz je onakav kakav smo se i nadali – negativan. U redovnim okolnostima, ovakve stvari bismo tretirali kao tekući problem i verujem da niko ne bi tome pridavao pažnju. Sa druge strane, u javnost su nekim alternativnim kanalima izašle informacije koje nisu tačne i koje niko nije proverio. Na taj način je unet nemir među goste hotela i same članove našeg tima. Smatram da je u okolnostima globalne pandemije izuzetno neodgovorno plasirati informacije ovog tipa bez prethodne provere“, poručio je doktor Momčilo Jakovljević koji se nalazi na čelu medicinskog tima Partizana.

U objavi o zdravlju košarkaša, Partizan je zamolio medije da sa pažnjom iznose informacije o zdravlju košarkaša:

„KK Partizan NIS, ovim putem moli predstavnike medija da sve informacije o zdravlju igrača crno-belih u situaciji globalne pandemije, provere tako što će pozvati službu za odnose s javnošću, koja će im u saradnjin sa medicinskim timom dati odgovore na postavljena pitanja. Zdravstvena situacija u čitavom svetu je već dovoljno komplikovana i objavljivanje neproverenih i nepotpunih informacija može samo doprineti širenju panike. U slučaju da neko od igrača ili članova stručnog štaba KK Partizan NIS bude zaražen virusom Kovid 19, klub će to potvrditi, kao što je učinio i u slučaju kada je zaražen bio centar Nikola Janković“, navodi se na sajtu Partizana.