Zvezda u Evroligi, Partizan siguran u Evrokupu

Euroleague 25. maj 202013:38 > 13:40
KK Crvena zvezda mts

Zvanično, sezona u Evroligi i Evrokupu neće biti nastavljena. Sledeća sezona u Evrokupu počinje 30. septembra, a u Evroligi 1. oktobra. Crvena zvezda igraće u Evroligi, Partizan u Evrokupu.

Bord Evrolige oglasio se nakon sastanka održanog 25. maja zvaničnim saopštenjem. Sezona u Evroligi i Evrokupu je otkazana, a objavljeni su i detalji o učesnicima ova dva takmičenja sledeće sezone.

Najvažnije odluke Borda su sledeće:

– Sezona 2020/21 u Evroligi igraće se sa 18 timova, istih koji su igrali ove sezone (ALBA berlin, Anadolu Efes, Armani Milan, Crvena zvezda, CSKA Moskva, Barselona, Bajern, Fenerbahče, Himki, Baskonija, Makabi, Olimpijakos, Panatinikos, Real, Valensija, Žalgiris, Zenit.

– Sezona 2020/21 u Evrokupu u takmičenju garantuje mesto za osam timova koji su došli do četvrtfinala ove godine – Partizan, Monako, Promiteas, Virtus Bolonja, Unikaha, Venecija, Uniks Kazanj. Preostalih 16 mesta timovi će izboriti kroz svoje lige. Kao i prethodnih sezone, finalni spisak timov biće potvrđen od strane Borda Evrokupa.

– Sezona 2020/21 u Evrokupu počeće 30. septembra, a u Evroligi 1. oktobra. Pratićemo stanje sa pandemijom.

Povezano

„Bez ikakve sumnje, ovo je najteža odluka koju smo morali da donesemo za 20 godina. Zbog razloga koji su van naše kontrole, prinuđeni smo da pre vremena završimo najzanimljiviju i najuspešniju sezonu u evropskoj košarci. Odluak dolazi nakon dva i po meseca tokom kojih su klubovi pokušavali na sve načine da pronađu način da se sezona završi i zbog klubova i zbog navijača čija nas strast pokreće. Zato smo zbog ove teške odluke veoma tužni. I pored toga, podaci pokazuju koliko su naši navijači značajni za sve nas i to nas motiviše da im pružimo još bolju sezonu 2020/21.

Izuzetno sam ponosan na zajednicu Evrolige i Evrokupa zbog jedinstva koje su pokazale u ovim neverovatno teškim uslovima. Ponosan sam na klubove i ljude koji ih vode zbog hrabrosti u donošenju odluka i doprinosu koji su dali svojim zajdnicama u ovom teškom vremenu. Ponosan sam i na naše komercijalne partnere zbog poverenja u naš brend i ono što on predstavlja. Ponosan sam na igrače i trenere koji su bili puni podrške i razumevanja. Ponosan sam na naše navijače koji su ostali uz nas i stalno nam slali poruke koliko žele da se takmičenja nastave. Ovo je jedna sjajna zajednica i privilegovan sam što sam njen deo.

Jasno je da smo imali mnogo motiva da sezona bude nastavljena. U ovoj situaciji smo ipak morali da stavimo na prvo mesto zdravlje i živote ljudi, igrača, trenera, sudija, klubova, njihovih porodica… Ostajemo verni svojim vrednostima.

U narednim mesecima imamo samo jednu misiju, da uredimo sve što je u našoj moći da pomognemo zajednici da ojača, da budemo najbolji što možemo, na terenu i van njega i da se još jači vratimo na teren pred naše navijače. Ovo nije kraj već novi početak“, stoji u saopštenju Bertomeua.