Micov za SK: Odluka prava, razumem Partizan…

Euroleague 25. maj 202014:11 > 14:16
Photo by Giuseppe Cottini/Euroleague Basketball via Getty Images

Krilni košarkaš Armanija Vladimir Micov kaže za Sport klub da je ispravna odluka da se otkažu takmičenja u Evroligi i Evrokupu ove sezone.

Povezano

“To je prava odluka. U subotu sam bio na konferencijskom video pozivu sa Evroligom, bio je i Bartomeu. Igrači su bili jednoglasni, rekli smo da je veliki rizik od povreda posle dva meseca neigranja, i to ne da nismo trenirali kao kada su pripreme, pa se postepeno uvodimo, nego su svi skoro bili zarobljeni kod kuće, kretanje zabranjeno… Nije bilo realno da iz totalnog mirovanja imamo samo tri nedelje za pripreme, pa šest utakmica u 14 dana, skoro svaka dva dana, to je ozbiljan rizik… Osim toga, najvažniji deo bili su ugovori igrača – mnogo je onih kojima na leto ističe ugovor, nisu ni zdravstveno pokriveni, niko to nije mogao da garantuje. To su dva najveća problema“, počinje Micov za Sport klub.

Krilni košarkaš Armanije kaže da je Efes bio jedini tim koji je želeo da igra.

“Naravno da ih razumem, prvi su i u najboljoj su formi, želeli su da se na terenu nastavi, ali uvek će biti zadovoljnih i nezadovoljnih. Ispravna odluka, pogotovo za nas igrače“.

Na zvaničnom sajtu Evrolige objavljeno je da će naredne sezone učestvovati istih 18 timova. Konkretno iz našeg regiona to znači Crvena zvezda, iako je Partizan bio u odličnoj poziciji i u ABA ligi i u Evrokupu.

Luca Sgamellotti/Euroleague Basketball via Getty Images

“Bartomeu nam je rekao da će ostati isti kalendar kako ne bismo pravili nove probleme. Bajern i Alba imaju dvogodišnje ugovore, Himki je trenutno prvi u VTB ligi, Zenit zbog Gasproma ima obezbeđen ‘vajld kard’, tako da je to u redu. Ostaje jedino Jadranska liga, to je naše podneblje i sigurno će se dalje voditi ‘rat’. Uskoro je sastanak ABA lige, svi su čekali Evroligu, pa ćemo videti, ali ne očekujem da će se lako prihvatiti. Videćemo šta će biti za Evrokup, Partizan je bio dominantan, prvi i po sportskom kriterijumu trebalo bi da uđe… Počeće žalbe, ponajviše Partizana, koji je zaslužio na ovaj ili onaj način, kroz Jadransku ili Evrokup. Razumem ih sa sportske strane, godinama su bili iza Zvezde, sada su napokon bili bolji na dva fronta…Videćemo hoće li tu biti nekih promena, ali to je to“.

Italijanska liga je otkazana, a poznat je i kalendar za sledeću sezonu.

“Kalendar se promenio u odnosu na prošle godine. Superkup sa 18 ekipa počeće 30. avgusta (šest grupa po tri), igraće se svakog vikenda, pa će biti fajnal ejt. To su zapravo prijateljske utakmice, da uđemo u formu, a 27. septembra bi počelo prvenstvo. Mi bismo se u tom slučaju okupili 1. avgusta, što je dobro jer treba da zaštitimo mišiće i da se dobro spremimo posle pet meseci pauze“.

Micov je već dva i po meseca u Bariču, u vikendici.

“Sačekaću koju nedelju da se normalno otvore granice. Otići ću do Milana na nekoliko dana, imam ugovor, ali želim da porazgovaram s ljudima. Takođe, kada je sve počelo, pobegao sam sa jednim koferom bukvalno, zimske stvari, seo u kola i došao dok su još granice bile otvorene, čim su suspendovali Evroligu. Ali generalno sam ovde“, zaključuje Micov za Sport klub.