Vujošević za SK: Apsolutno nepravedno prema Partizanu

Euroleague 25. maj 202015:47 > 15:49
SK

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević kaže za Sport klub da nije iznenađen odlukom Evrolige da istih 18 klubova kao ove sezone igraju elitno takmičenje i naredne.

Povezano

“Kada je reč o 11 klubova sa A licencom, to nije dobro za košarku, ali oni nisu bili sporni. U principu ne volim kada se stvar rešavaju za zelenim stolom, bilo je najnormalnije kada je u pitanju region da se odredi turnir, neki model takmičenja kojim bi se došlo do šampiona ABA lige, koji bi onda predstavljao region u Evroligi. Novim sponzorom Gaspromom menja se pozicija Zenita, on bi mogao da bude 12. ekipa koja dobija ugovor. Predvideo sam u intervjuu za list Danas da se neće igrati i da će Zvezda dobiti vajld kard. Nije dobro za evropsku košarku da se tako donose odluke, a nisu dobri ni ti desetogodišnji ugovori“, kaže Vujošević za Sport klub.

Partizan je u trenutku prekida sezone bio prvi na tabeli ABA lige i u četvrtfinalu Evrokupa.

“Apsolutno je nepravedno prema Partizanu, a koliko ja poznajem Partizanovu publiku, ona se neće predati i tek će sada podržavati klub više“.

Slavni trener nije iznenađen odlukom o prekidu.

“Najveći broj Amerikanaca vratio se kućama i nisu pokazivali interesovanje da se vraćaju zbog 5% razlike u plati, a mnogi od njih imaju i jednogodišnje ugovore“, zaključuje Vujošević za Sport klub.