Nedović za SK: Ne bih 15 minuta po meču u Evroligi…

Euroleague 25. maj 202016:41 > 16:42
David Grau/Euroleague Basketball via Getty Images

Srpski košarkaš Nemanja Nedović kaže da ima vremena i da još nije odlučio gde će igrati naredne sezone, a nije isključio ni ostanak u Armaniju.

Sportando je preneo da će se Nedović i Armani rastati na kraju sezone, koja je za Milaneze već gotova.

“Ugovor mi ističe 30. juna. Nisam još ni sa kim razgovarao, sešćemo kada dođe vreme za to i videti nastavljamo li zajedno ili odvojeno. Sada će krenuti sva moguća nagađanja, videćemo“, kaže Nedović za Sport klub.

Na pitanje da li bi voleo da ostane u Milanu, srpski bek odgovara:

“Ne bih da igram 15 minuta u proseku u Evroligi, ali ako bi se stvari promenile, zašto da ne? Kažem, ne zna se ništa još, budžeti će sledeće sezone biti manji, očekuju nas velike promene u evropskoj košarci. Nisam još razgovarao ni sa Miškom (Ražnatovićem, agentom) o bilo kojim opcijama za sledeću sezonu“.

Povezano

Evroliga je u ponedeljak donela konačnu odluku o otkazivanju trenutne sezone.

“Jedina logična odluka, bilo je mnogo prepreka da se sve ukomponuje. Mišljenja sam da je lakše organizovati domaću ligu, gde su ista pravila, nego spojiti 18 timova širom Evrope kada svaka država ima svoja pravila u vezi sa celom situacijom. Šta da se radi, niko nije presrećan, ali to je najbolja odluka. Sada je na svima nama da se najbolje spremimo za sledeću sezonu i da nadoknadimo propušteno“.

Za kraj, pitali smo Nemanju kako će sada da organizuje vreme.

“Uživam ja i u toku sezonu, nije mi košarka sve u životu, mora da postoji balans, pa tako i u ovom periodu. Vežbao sam kod kuće, a počeo sam sa radom u Pioniru u teretani kada su mere popustile. Bio sam spreman za nastavak sezone. Svima će biti lakše sada da sve lepo isplaniramo, nema više neizvesnosti“, zaključio je Nedović za Sport klub.