Veliko priznanje za košarkaški kamp Kasta

Košarka ostalo 17. jul 202016:19 > 16:21
Košarkaški savez Srbije

Međunarodni košarkaški kamp "Kasta" zvanično je postao prvi i za sad jedini kamp sa znakom kvaliteta Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Na svečanosti u „Kući košarke“, pred najužim krugom saradnika (zbog pandemije Korona virusa), govorili su generalni sekretar KSS Zlatko Bolić, koordinator regiona KSS Boško Adžić, osnivač i direktor kampa „Kasta“ Srđan Stojanović i stručni rukovodilac i autor plana i programa kampa profesor doktor Milivoje Karalejić.

Uvodnu reč dao je koordinator regiona KSS Boško Adžić, koji je istakao zadovoljstvo što je upravo „Kasta“ prvi kamp sa znakom kvaliteta KSS.

„Kasta je ispunila sve definisane uslove koje kampovi treba da ispunjavaju, i više od toga, blagovremeno dostavila svu dokumentaciju… Uz to, prošlogodišnji obilazak kampa na licu mesta nas je uverio da „Kasta“ čak i prevazilazi zahteve koje smo postavili. Ova dodela znaka kvaliteta KSS predstavljaće praktično partnerstvo i saradnju u smislu zajedničkih akcija, promocija kampa i Saveza, što ćemo u praksi i razrađivati. Čestitam „Kasti“ na ovom lepom uspehu i velikom priznanju“, rekao je Adžić.

Generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i Srđan Stojanović potpisali su ugovor o pravu korišćenja znaka KSS, a Bolić je osnivaču ovog sjajnog kampa dodelio sertifikat i zastavu KSS, koja će se apsolutno zasluženo vijoriti na „Kasti.

„Posebna mi je čast što u ovo teško vreme pandemije Kovida-19 možemo da promovišemo jednu dobru priču… Nadam se da će „Kasta“ biti primer svim ostalim kampovima koji žele da rade kvalitetno i ispune potrebne uslove da i oni dobiju sertifikat KSS. Ovo će biti dodatna obaveza i za same organizatore i učesnike „Kaste“ da cene i poštuju znak KSS, odnosno da znaju koliko težinu taj znak ima… Mi iz KSS ćemo dati punu podršku i uvek smo tu da uradimo sve što je u interesu košarke na teritoriji cele Srbije. Čestitam ljudima iz „Kaste“ na svim ispunjenim uslovima, na ažurnosti, profesionalnosti, dugogodišnjem kvaklitetnom radu… Nadam se da ćete i ubuduće svake godine biti sve bolji“, poručio je Bolić.

Prvi čovek kampa Srđan Stojanović imao je puno lepih reči i razloga za zadovoljstvo.

„Sigurno da je ovaj veliki uspeh za nas i obavezujuć, jer svako ko vodi jedan projekat razmišlja o tome da on bude stabilan, jasan, tačan i adekvatan. Međunarodni košarkaški kamp „Kasta“ postoji 23 godine i zaista smo se trudili da naša najveća prepoznatljivost bude tim stručnjaka koji radi i predvodi ovaj kamp. Zato mi je izuzetno drago da je od prvog dana sa nama profesor Milivoje Karalejić, autor našeg jedinstvenog plana i programa rada, po kome su stotine trenera radili i učili na Kasti. Ali, uloga profesora Karalejića bila je mnogo šira, jer je svake godine direktno radio sa decom, držao pokazne treninge i predavanja trenerima, kontrolisao rad celog kampa, jednostavno implementirao svima bogato znanje“, istakao je Stojanović.

Posle 23 godine kvalitetnog rada, zaslužnih je puno…

„Zahvaljujem se profesoru Karalejiću, svim stručnim rukovodiocima koji su do sada radili u „Kasti“, svim trenerima koji su primenjivali ovaj plan i program rada jer su oni podjednako važni kao on, saradnicima u organizaciji projekta, celoj košarkaškoj javnosti… Ovo je veliki timski uspeh, čast što sam na čelu takvog tima… Zahvaljujem se i na velikom poverenju košarkašim klubovima, roditeljima, lekarima koji su, pogotovo ove godine, danonoćno brinuli o nama, svim promoterima, a na kraju i ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije koji su prošle godine počeli ovu inicijativu… Iskreno mi je drago što smo mi mogli svemu tome da odgovorimo i zaslužimo znak i poverenje KSS. Siguran sam da znate parolu da je u životu i u sportu mnogo lakše nešto osvojiti nego odbraniti. Trudićemo se da našim znanjem, iskustvom i posvećenošću opravdamo ovo veliko poverenje koje nam je KSS ukazao i da iz godine u godinu „Kasta“ bude dostojan strateški partner KSS“, dodao je prvi čovek kampa.

Stručni rukovodilac kampa i naš renomirani trener profesor doktor Milivoje Karalejić pozdravio je prisutne i istakao da su za stvaranje budućih košarkaša važni svi uslovi.

„Vrlo je bitno da sva deca koja žele da postanu košarkaši imaju kvalitetan stručni rad, dobar smeštaj i uslove za treniranje, a „Kasta“ sve to apsolutno ispunjava… Napravili smo da od prvog dana, tokom 23 godine postojanja ovog kampa, na prvom mestu bude struka. Košarkaški kampovi su deo velike košarkaške porodice u Srbiji i želim da naglasim da je Savez napravio pravi potez kada je uspostavio ovu priču. Želim da svi košarkaški kampovi u Srbiji imaju dobre trenere, adekvatne uslove i stručan rad, kao i mentore iz KSS koji je krovna organizacija i brine o razvoju košarke u našoj zemlji“, zaključio je profesor Karalejić.