Bertans za SK: Partizan zaslužuje da igra u Evroligi

NBA 30. okt 201812:00
Edward A. Ornelas/Getty Images

Košarkaš San Antonio Sparsa Davis Bertans rekao je za Sport Klub da mu je drago da se ove sezone ustalio u timu Teksašana.

Iz San Antonija za Sport Klub Ivan Minić

Sparsi su protekle noći slavili protiv Dalas Maveriksa sa 113:108 posle produžetka i tako upisali četvrtu pobedu. Bertans je u tom trijumfu učestvovao sa tri poena za devet minuta u igri.

Dobro se osećam, teško je bilo na kraju, mislim da nismo odigrali dobro u trećoj četvrtini. Na kraju, u produžetku, svi su dobro odigrali u odbrani i napadu. Ovo je važna pobeda“, rekao je Bertans za Sport Klub.

Letonski košarkaš je istakao da mu je drago što sada ima svoju ulogu među izabranicima Grega Popovića.

Sve zavisi protiv koje ekipe igramo, kakve igrače imaju, na tome rade treneri – šta treba da radim, koliko treba da igram. Nije kao u prethodne dve sezone, kada nisam znao da li ću igrati ili ne, sada znam da ću igrati, da imam minutažu i da sam spreman 100 odsto“, naglasio je Bertans.

Bertans je takođe pohvalio navijače Sparsa, za koje je rekao da prave jednu od najboljih atmosfera u NBA ligi. 25-godišnji Letonac je navikao na sjajno navijanje igrajući u Evropi za Partizan, za čije pristalice je imao i posebnu poruku:

Samo da se drže, uskoro će se vratiti u Evroligu. Partizan je klub koji treba da igra Evroligu“.

Za kraj, Bertans se osvrnuo na sukob na relaciji Svetska košarkaška federacija – Evroliga, zbog novog kalendara koji je prošle godine stupio na snagu. Po njemu se kvalifikacije za Svetsko prvenstvo igraju usred klupske sezone, pa su nacionalni timovi lišeni pomoći svojih najboljih igrača.

Nije dobra stvar za košarku i Evropu uopšte, najbolji treba da igraju za reprezentacije. Igrači treba da su spremni da igraju celu sezonu za klub, da ne treba da misle o reprezentaciji, a isto i kada igra za reprezentaciju da ne misli o klubu. Bolje je bilo kada smo igrali za reprezentaciju leti“, rekao je Bertans za Sport Klub.