Murić za SK: Imam veliku želju da opet dođem u Partizan

ABA League 28. avg 201810:55 > 11:07
fiba.basketball

Slovenački košarkaš Edo Murić je govorio za Sport Klub o FIBA, Evroligi, međunarodnim prozorima ali i o narednoj sezoni u kojoj će igrati za Zelenu Goru. Murić je govorio i o bivšim klubovima među kojima posebno mesto kod njega zauzima Partizan.

Dve godine je Edo Murić proveo u Partizanu, gde nije uspeo da osvoji trofej, imao je i povredu ramena, ali mu je taj period karijere ostao zauvek u sećanju. Zato na pitanje u koji bi se od bivših klubova vratio, slovenački koašarkaš ima spreman odgovor.

Kada bi stvare bile sređene, jasno je vratio bih se u Partizan. Imam veliku želju da igram opet za taj klub. Posle Partizana sam igrao za tri kluba, poštujem ih ali osećaj igranja za Partizan ne možeš da kupiš. Drugi klubovi imaju novac, imaju dobre uslove, ali ništa više. Kada igraš u Pioniru pred navijačima to je kao da sanjaš“, rekao je Murić.

Mnogo toga se promenilo od kada je slovenačka košarkaška reprezentacija osvojila Evrobasket u Istanbulu pre godinu dana. Edo Murić je posle Efesa završio u Poljskoj u Zelenoj Gori, dobar deo reprezentativaca koji su osvojili zlato ne igraju za ekipu, a Igor Kokoškov takođe više nije selektor. 

fiba.basketball

Slovenija je najviše izgubila sa prozorima i kvalifikacijama za Svetski kup. Imamo veoma usku bazu igarča. Pokazali smo šta možemo da uradimo zajedno i šta 12 najboljih igrača u zemlji mogu da naprave. Kada bi se svi ponovo skupili, zbrisali bismo sve protivnike ponovo. Sada nemamo tu opciju i mogu da igraju samo neki. Ali ja uvek gledam na sve pozitivno. Ovde će moći da igraju mlađi igrači i videće se ko će moći da igra u sledećim godinama. Dobiće priliku i nadam se da će nam pomoći u preostalih šest mečeva. Igrači koji inače ne bi igrali će dobiti šansu i srećan sam zbog njih, nadam se da će biti dobri i da se neće uplašiti“, kazao je za Sport Klub Edo Murić.

Bivši igrač Partizana je sada u Poljskoj u Zelenoj Gori, koja će igrati naredne sezone u VTB ligi.

Bio mi je potreban odmor, da se isključim iz košarke. Idem u Zelenu Goru gde ću igrati ove godine, tim igra VTB ligu što je novi izazov. Znam grad, znam sredinu i srećan sam zbog nove sezone.