Poraz Grčke i isključenje koje je pokrenulo evakuaciju

Reprezentacija 9. sep 201821:41 > 21:59
Christof Koepsel, Getty Images Sport

Reprezentacija Srbije će 13. septembra igrati protiv Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini. Naredni protivnik Orlova se za taj meč spremao protiv Francuske u Parizu, a utakmicu u dvorani "Pjer de Kuberten" je obeležio zanimljiv "incident".

Sredinom treće četvrtine, pri vođstvu Francuske od 47:37, arbitri su grčkom košarkašu Konstantinosu Dinosu Mitogluu dosudili ličnu grešku, a zbog te odluke je pobesneo njegov saigrač Kostas Papanikolau. 

Krilni igrač Olimpijakosa je besno protestovao, zbog čega je odmah isključen, te je morao da napusti teren. Prilikom njegovog izlaska se gotovo istovremeno oglasio i alarm, meč je prekinut, a sa razglasa se čula snimljena poruka koja je navijače pozvala da napuste dvoranu. 

Ipak, do evakuacije nije došlo, pošto su organizatori ubrzo saopštili da se radi o lažnoj uzbuni. Kako je saopšteno Papanikolau  je prilikom napuštanja terena slučajno zakačio polugu za alarm, što je iz grčke selekcije potom demantovano. 

Grci su takođe naveli da se alarm uključio još dok je njihov igrač bio na terenu. 

Ko je u pravu nije poznato, ali se zna da je na kraju slavila Francuska sa 84:68, a najzaslužniji za pobedu je bio Nikolas Batum sa 13 poena i 12 asistencija. U grčkom timu Papajanis je ubacio 13, a Slukas 12 poena. 

Grčka će u prvom meču druge faze kvalifikacija za SP Srbiju dočekati u Iraklionu na Kritu u četvrtak 13. septembra.