KLS: Partizan je u pravu – žalba odbijena!

Srbija KLS 18. jun 201916:27 > 16:28
KK Crvena zvezda

Dan posle finala KLS, u kome je Crvena zvezda slavila u seriji sa 3:1 protiv Partizana, iz kancelarije KLS stiglo je saopštenje, u kome se nalazi i objašnjenje spornog koša Bilija Berona u poslednjoj sekundi, za koji iz crno-belog tabora tvrde da su postignuti iz koraka.

U vezi sa žalbom KK Partizan da je pobednika rešio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima, od sportskog direktora KLS dobijeno je stručno mišljenje u kome se navodi: ’Previd sudija – nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi četvrte finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat’. I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice“, navodi se u saopštenju KLS.

Povezano

Saopštenje se, shodno situaciji, tiče i sudija, pa će sudijska trojka na četvrtom derbiju u finalnoj seriji biti kažnjena.

Zbog negativne ocene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej-ofa sudije I. Belošević, U. Obrknežević i U. Nikolić se po automatizmu kažnjavaju sa po tri utakmice u tempu delegiranja“, odlučeno je u KLS.

Osim toga kažnjeni su i klubovi.

KK Partizan kažnjava se novčanom kaznom u iznosu 102.000 dinara zbog toga što je na teren bačen veliki broj sitnih i tvrdih predmeta i dve petarde i što je u gledalištu zapaljena baklja. Igrač KK Partizan N. Veličković kažnjava se novčanom kaznom u iznosu 12.000 dinara zbog dosuđene tehničke greške (druge)“, saopšteno je iz KLS.

U redovima crveno-belih kažnjen je Mohamed Faje novčanom kaznom u iznosu od 12.000 dinara zbog dosuđene druge tehničke greške.