Đurđina Jauković za SK: Dobro je, nisu ligamenti

Rukomet 19. feb 201914:42 > 14:43
ŽRK Budućnost/D. Starčević

Osmeh sa vratio na lice Đurđine Jauković i rukometašica Budućnosti. Snimak magnetnom rezonancom je pokazao da je u pitanju povreda meniskusa, a ne ukrštenih ligamenata kolena, čega su se svi plašili.

Dok se u dvorani „Morača“ vodila borba za trofej u Kupu, iz dvorane „Verde“ u Podgorici je stigla informacija da je uzdanica državnog tima i Budućnosti doživela povredu kolena, da na osnovu prvih nalaza situacija nije dobra Niko nije želeo da daje prognoze pre nego što stigne snimak magneta.

Dan pre nego što je urađen snimak, Đina je u pozitivnom tonu poručila:

„Boli, ali je bol sve manji. Iz dubine duše se nadam da nisu ukršteni ligamenti u pitanju i da ću se brzo vratiti na parket“.

Dan kasnije, stigla je i radosna vest:

„Da mi je neko rekao da ću se radovati povredi meniskusa, ne bih mu verovala. Ali sada se osećam baš srećno. Povreda nije strašna kao što je delovalo, ligamenti nisu oštećeni, u petak idem u Dubrovnik kod doktora Miškulina, pa ćemo da vidimo da li mogu da igram do kraja sezone bez čišćenja kolena, ili ćemo to uraditi odmah. U svakom slučaju, pauza neće biti duža od dve-tri nedelje, što je super“, rekla je Đina Jauković za Sport Klub i nastavila:

„Ako je već morala da se desi povreda, onda je mnogo bolje što se desila sada, nego pred četvrtfinale Lige šampiona i duboko verujem kao i sve devojke u timu, finalnog turnira elitnog takmičenja“.

Rukometašice Budućnosti su već obezbedile plasman u četvrtfinale, a u preostala tri meča protiv Kopenhagena u Danskoj i Bresta u Francuskoj, odnosno Rostova u Podgorici, nastojaće da osvoje prvo ili drugo mesto u grupi, a samim tim i nešto lakšeg rivala u četvrtfinalu, mada u elitnom takmičenju nema lakih rivala.

Naredni duel, ekipu Budućnosti, bez Đine Jauković očekuje 23. februara protiv Kopenhagena u Danskoj. Prvo i drugo mesto, trenutno drže Rostov i Mec sa po 11 bodova, Budućnost ima 10. U narednom kolu pored utakmice Kopenhagen – Brest, snage će odmeriti Rostov i Mec…..