Johanson: Sada slede mečevi odluke

Rukomet 1. dec 20199:33 > 9:35
Martin Rose, Getty Images

Rukometašice Crne Gore pobedile su Senegal sa 29:25 i Kazahstan sa 30:21. Sledi dan odmora, pa dueli sa Mađarskom, Rumunijom i Španijom.

Po tri selekcije iz sve četiri grupe će izboriti plasman u glavnu rundu u kojoj će 12 reprezentacija, podeljenih u dve grupe voditi borbe za plasman u polufinale. Bodovi iz prve faze se prenose u glavnu fazu, a cilj Crne Gore je mesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. U prevodu, Crna Gora mora da bude među osam najboljih na planetarnoj smotri.

Povezano

Selektor Per Johanson, koji je dosta rotirao i odmarao koliko je mogao glavne rukometašice za mečeve odluke koji slede, veruje da će Crna Gora biti maksimalno spremna i fokusirana za duele sa Mađarskom, Rumunijom i Španijom.

„Ostvarili smo pobede protiv Senegala i Kazahstana i to je najvažnije u ovom trenutku. Najteže je dobiti mečeve u kojima se očekuje da pobedite sigurno, a na Svetskom prvenstvu nema lakih rivala. Pokazali smo da imamo jak karakter, jer smo oba meča dobili jakom odbranom i dobrom igrom u napadu u završnicama meča. Voleo bih da smo ranije uspeli da rešimo sve dileme, ali isto tako mi je bilo bitno da koliko je to bilo moguće odmorim nosioce igre za mečeve odluke koji slede“, naglasio je Per Johanson posle meča sa Kazahstanom i nastavio:

„Imamo malih problema. Prijaće nam dan odmora, a nadam se da će Milena Raičević biti spremna za duele koji slede. Pojedine rukometašice sam odmarao, često rotirao, ali protiv Mađarske, Rumunije i Španije neće biti prostora za tako nešto jer je svaki od pomenutih duela od vitalnog značaja. Idemo korak po korak. Svaki meč je finale, a prvo naredno je protiv Mađarske“.

Utakmica protiv Mađarske igra se u utorak 3. decembra sa početkom u 7 časova ujutro.