Dragan Adžić podneo ostavku, menja ga Bojana Popović

Rukomet 22. nov 20209:07 > 9:10
Getty Image/ŽRK Budućnost

Najuspešnija trenerska era u istoriji Ženskog rukometnog kluba Budućnost je završena - Dragan Adžić je podneo ostavku. Novi strateg će biti Bojana Popović koja slovi za glavnog favorita kada je reč o mestu selektora, jer Per Johanson završava misiju u državnom timu posle šampionata Evrope.

Trener koji je sa ekipom Buudćnosti osvojio dve Lige šampiona preuzeo je najtrofejniji crnogorski klub u januaru 2010. godine, umesto Đule Žige. Već u prvoj sezoni je osvojio Kup pobednika kupova, a onda 2012. ispunio višedecenijski san, osvojio je titulu prvaka Evrope. Ligu šampiona je osvojio i 2015. godine.

Podgoričanke su stizala je do finalnog turnira elitnog takmičenja 2016. i 2017. godine, ali nisu uspela da se domogne meča za titulu.

Dragan Adžić je sa reprezentacijom Crne Gore osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a zatim i srerbnu na Olimpijskim igrama u Londonu. Sa popularnim “lavicama” stigao je i do Brazila, ali je saradnja prekinuta godinu dana kasnije, posle neuspeha na Igrama. Na mesto Dragana Adžića stigao je Per Johanson.

Povezano

Ove sezone Budućnost je imala mnogo problema, jer je 11 igračica bilo zaraženo koronavirusom i povredama. Borba sa virusom je izvojevana, ali sa povredama nije, pa su trenutno van stroja Tatjana Brnović koja je nedavno operisala rame i Alison Pino koja je doživela frakturu nosa. Ranije su od sezone odustale Milena Raičević i Marina Rajčić koje čekaju dete.

To se naravano odrazilo na partije, na rezultate, ali je Dragan Adžić ponovo pokazao veličinu. Povukao se sa mesta prvog trenera u trenutku, kada je Budućnost prvazišla najveće probleme, kada se nalazi na poziciji koja omogućava više nego realne izglede za plasman u doigravanja za finalni turnir i kada sledi pauza do početka januara meseca.

ŽRK Budućnost/D. Starčević

Dragan Adžić jedan od najboljih trenera planete, sigurno neće dugo čekati a novi angažman, a jasno je da je mnogo ekipa i mnogo reprezentacija zainteresovano za usloge vrhunskog stručnjaka.

U međuvremenu, mesto prvog trener će preuzeti Bojana Popović, svojevremena odlična rukometašica, trener koji je radio sa mlađim državnim selekcijama, a gotovo je izvesno da će upravo ona preuzeti seniorski državni tim posle Evropskog prvenstva i pokušati da odvede Crnu Goru na Olimpijske igre u Japanu.

Podsećanja radi, kvalifikacioni turnir se igra u Podgorici, a rivali Crnoj Gori su Norveška, Rumunija i Tajland. Dve selekcije će izboriti olimpijske vize. Istovremeno, Bojanu i ekipu Budućnosti očekuje velike borba za ostvarenje cilja sa početka sezone, a to je plasman na finalni turnir Lige šampiona.