Kecmanović: Kad se naljutim, gledam da to kanališem

ATP 1. avg 20199:16 > 9:21
Logan Riely/Getty Images

Miomir Kecmanović kaže da još mora da radi na tome da bude mirniji u mečevima, ali da je zadovoljan svojim napretkom u tom polju.

Iz Vašingtona: Ana Mitrić

“Bio sam mnogo gori, a i dalje nije tako sjajno, i dalje mnogo komentarišem… Ipak, jesam napredovao, radio sam mnogo na tome, znao sam da moram da se smirim ako želim da igram na najvišem nivou. Pomaže mi da se fokusiram na druge stvari onda kada se naljutim, da usmerim tu energiju na nešto drugo“, kaže Kecmanović.

U drugom kolu turnira iz Serije 500 u Vašingtonu Miomir je bio bolji od Pjer-Iga Erbera sa 3:6, 6:4, 7:6 (7-5). Vodio je sa 4:1 u trećem setu, posle jer Francuz servirao za meč, ali je na kraju 19-godišnjak iz Beograda bio bolji.

“Definitivno je bio težak meč, mnogo uspona i padova sa moje strane. Počeo sam dobro, a onda sam popustio i dozvolio mu da preuzme kontrolu. Srećan sam što sam uspeo da se izborim i da nekako pobedim. Pokušavao sam da ostanem miran u neizvesnoj završnici“.

Kecmanović je na riternu stajao uglavnom blizu osnovne linije.

“Na drugim servisima svaki put želim da budem blizu linije jer to nije tako snažan udarac kao prvi. Cilj je da stvorim pritisak, posle je i on napravio nekoliko duplih grešaka (12 ukupno), što znači da se isplatilo“.

Kevin Anderson povukao se sa turnira, a 130. teniser sveta Norbert Gombos zauzeo je njegovo mesto u žrebu i pobedio je Adrijana Manarina.

“Nikada nismo igrali, ali očito nije loš jer je u trećoj rundi. Nadam se da ću moći da igram bolje, da budem konstantniji i da ću pobediti“, zaključio je Kecmanović.

Meč Kecmanović – Gombos na programu je u četvrtak oko 22.00 po srednjoevropskom vremenu, posle duela Peterson – Đorđi i Dijas – Curenko.