Novak: Zverev u Beogradu, nisam zvao Rafu i Rodžera

ATP 25. maj 202015:57 > 16:00
Getty images/Tom Dulat

Novak Đoković najavio je da će pored Dominika Tima i Grigora Dimitrova na turniru "Adria Tour" učestvovati i Aleksandar Zverev, te da će priliku dobiti i mladi i lošije rangirani igrači iz regiona.

Getty Images/Francois Nel

Najbolji teniser sveta organizovaće humanitarni turnir „Adria Tour“ od 13. juna do 5. jula, uz direktne prenose na kanalima Sport Kluba.

Prvi turnir kreće u Beogradu.

„Izuzetno sam srećan što ću igrati pred domaćom publikom i što ću putovati po regionu. Malo je vremena bilo za organizaciju ovga. Događaj je hunanitarnog karaktera, svi prihodi idu u humanitarni organizacije. Moja Fondacija će biti jedna od tih. Svetske zvezde koje budu dolazile će birati gde će da doniraju novac“, rekao je Novak.

Od ranije je potvrđeno učešće Dominika Tima, Grigora Dimitrova, a Đoković je otkrio još jedno veliko ime.

„Fenomenalna vest Saša Zverev dolazi. Tri velike svetske zvezde. Stvarno sam im zahvalan i srećan sam što ću moći da ih ugostim u mom rodnom gradu. Svi dolaze ovde besplatno zbog mog odnosa sa njima i humanitarnog karaktera turnira. Sva trojica će igrati u Beogradu. Tim samo ovde. Zverev i u Hrvatskoj, a Dimitrov još u Hrvatskoj i Crnoj Gori“, dodao je Novak.

Prema sadašnjem planu prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banja Luku (3/4. jul). Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju, 5. jula gde će Novak i Damir Džumhur da odigraju egzibicioni meč.

Povezano

„Nadam se da će do 13. juna regulacije biti promenjene i da ćemo imati publiku. Moramo da poštujemo zakonske regulacije koje izdaju nadležna tela. Izvesno je 100 odsto da će se Beograd i Zadar organizovati na tim lokacijama. Crna Gora i Bosna i Hercegovina još nisu potvrđene. Lično želim da tamo igramo, ali zbog kasnog početka organizacije, te dve lokacije još nisu sigurne, ali radimo na tome. Imamo saradnju sa lokalnim Federacijama, koji će organizovati turnire za mlađe i nižerangirane igrače i ko osvoji, igraće sa nama tokom vikenda. Razmatramo mogućnost da imamo i ženske mečeve. Nemamo dovoljno resursa i ljudi da organizujemo sve ovako i za dame. Pored toga, imamo želju da igramo dublove, miks dublove, dublove sa legendama sporta kao što je Goran Ivanišević. ITF još ne dozvoljava dublove, ali videćemo“, kazao je prvi reket sveta.

Đoković je otkrio da u dobroj formi dočekuje ‘jadransku turneju’.

„Imao sam priliku da treniram svaki dan jer smo imali teniski teren u dvorištu. To nisam objavljivao da ne bih izazvao bes drugih tenisera. Radio sam na tvrdom terenu, od skoro i na šljaci. Dobro se osećam. Dosta sam radio. Neizvesno je kada ćemo ponovo igrati, ali na ovu turneju gledam ozbiljno. Dolaze svetske zvezde, želim da ponesu pozitivne utiske. Stalo mi je mnogo. Pokrenuo sam ovu ideju, stalno sam u kontaktu sa TSS i firmom koja organizuje sve ovo. Međunarodno takmičenje se neće nastaviti pre 1. avgusta, što je malo izvesno. Posle toga imam vremena da se pripremim za beton i nastavak sezone“, otkrio je Novak i dodao:

„Ne znamo ko je u kakvoj formi. Zverev je trenirao u Americi. Dominik je aktivan, radi već nekoliko nedelja. Šljaka mu je omiljena podloga. Verujem da će biti motivisani. Mi smo profesionalni teniseri, nedostaje nam da radimo naš posao.“

Na pitanje da li postoji mogućnost da se turnir tradicionalno održava svake godine, Novak je odgovorio:

„Teško da će se svake godine igrati na četiri lokacije. Verujem da će ovakva situacija uticati na sve, pa ćemo videti kako će izgledati kalendar. Mnogo je različitih efekata. Teško da ovo može da bude tradicija i da možemo da dovodimo svetske zvezde. Sada je jedinstvena prilika. U najboljem sam momentu u karijeri, prvi sam na svetu i imam šansu da organizujem nešto ovako. Nadam se da će ostati lep utisak ljudima. Svi radimo ka plemenitom cilju. Ne znam kako će budućnost izgledati“.

Demantovao je srpski teniser da će na turniru učestvovati Miloš Raonić.

A otkrio je da nije zvao Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

„Više nego uobičajeno smo komunicirali Rafa, Rodžer i ja, zbog promena usled pandemuje koronavirusa i u vezi sa pomoći lošije rangiranim teniserima. Federer i dalje ima problema sa kolenom, nisam ga pitao. Rafa od skoro igra. Pričali smo prošle nedelje oko US Opena, ali nisam ga pitao. Ne očekujem da će doći i da ga pitam“.