Zimonjić za SK: Jedina prava šansa da nas Srbija vidi

Davis Cup 6. apr 20171:34 > 1:39
TSS

Nenad Zimonjić i zvanično je postao selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, a u razgovoru za Sport klub ističe da se između njega i ostatka ekipe ništa nije promenilo u međusobnom odnosu.

Od naše saradnice Ane Mitrić

Zimonjić faktički nije debitovao u meču sa Rusijom, već je 2003. godine bio igrač-selektor, ali situacija je sada sasvim drugačija.

„Razlika je u tome što je ono bilo druga evroafrička zona, pa smo ušli u prvu. Tad sam odlučio da se povučem jer sam još igrao i singl i dubl, pa nije bilo realno da to radim. Sad sam na kraju karijere kada je reč o igranju u Dejvus kupu, možda mi je ovo poslednja godina“, kaže Zimonjić za Sport klub i dodaje:

“Mislim da sam dovoljno igrao i da imamo dobre igrače, pravi tim. Razlog zašto sam selektor-igrač jeste da svojim prisustvom ojačam tim i da imamo više kombinacija za dublove u slučaju da dođe doneke povrede ili ako ne može da nastupi iz bilo kog razloga“.

Već prvi test bio je izuzetno zahtevan, u Nišu je savladana Rusija.

“Igralo se sedam i po sati prvog dana, gde sam sedeo na klupi za oba meča, pa sam sutradan igrao meč ko je trajao četiri sata. Uspeli smo da dobijemo, ali bilo je teško i Viktoru i meni, bio je to dobar test za ubuduće. Sad, ja se nadam da od toga ne može teže da bude nego što je bilo… Naravno, može u slučaju da se igra na otvorenom, u nekim uslovima gde je preko 30 stepeni napolju, pa onda sigurno bi bio veliki problem da ja to uspem da uradim. U tim slučajima, čisto sumnjem da bi sebe stavljao da igram dubl“.

U meču sa Španijom sigurno neće biti tako, Srbija je domaćin u dvorani “Aleksandar Nikolić“.

“Mislim da imamo lepe šanse. Svakako će biti vrlo interesantan meč, neizvestan. Imaju igrača koji su u dobri formi i nadam se da ću svi naši igraci podići svoj nivo“, kaže Zimonjić i naglašava:

“Privilegija je svaki put kad naša publika može da gleda uživo sve naše tenisere jer nema vise ATP ili čelendžer turnira. Ovo je jedina prilika da se prati tenis i da se navija za našu reprezentaciju. Nadam se da će biti dobra atmosfera“.

Na pitanje koliko su odnosi sa ostatkom tima različiti u odnosu na ranije, Zimonjić odgovara:

“Mislim da nema neke preterane razlike, s obzirom na to da sam se uvek trudio da njima pomognem savetima – da li je to bilo sa strane, iz lože, ili pre meča, na turu, kako god… Tako da se to nije promenilo, sad mi je samo lakše što to mogu da radim dok sedim na terenu i ne moram da se dovikujem itd. Činjenica je da ih jako dobro sve poznajem, da znam šta mogu i kako mogu najbolje da im pomognem, tako da mislim da može samo da bude veliki benefit za sve nas – za našu reprezentaciju i za njih“.


Zimonjić će na megdan sa Španijom izvesti najbolji tim kojim Srbija raspolaže – Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović i Zimonjić.

Pobeda vodi u polufinale Svetske grupe, koje je na programu od 15. do 17. septembra.