Zimonjić za SK: Samo od Nika zavisi da li će biti prvi

Indian Wells 12. mar 201717:48 > 17:50
Vaughn Ridley/Getty Images

Nenad Zimonjić i Nik Kirijos rastužili su domaće navijače na Indijan Velsu i izbacili braću Brajan iz daljeg takmičenja.

Zimonjić je najavljivao da će na Indijan Velsu igrati u paru sa Milošem Raonićem, ali kako se Kanađanin povukao sa turnira zbog povrede imamo prilku da Srbina gledamo u paru sa nestašnim dečkom, Nikom Kirojosom sa kojim do sada nije trenirao.

„Samo smo jutros trenirali zajedno, zagrejali se i to je bilo sve. Za Nika je ovo druga pobeda u dublu na ovom nivou, na Matersima i da baš pobedimo braću Brajan u ovakvoj atmosferi. Mislim da smo igrali jako dobro i da smo se super uklopili. On je servirao neverovatno, mislim da trenutno ima jedan od najboljih servisa trenutno na Turu. Bilo je zaista sjajno biti ponovo na terenu. Ovo su momenti zbog kojih ja i dalje igram i treniram i nadam se da ćemo nastaviti još bolje u sledećem meču“, rekao je Nenad Zimonjić za Sport Klub našoj koleginici Ani Mitrić.

Možda nije Centralni teren na Vimbldonu, ali…

„Ovo je veliki teren, mislim da na tribine staje oko 5.000 ljudi i bilo je popunjeno do kraja. Bez obzira što je publika više navijala za njih, bili su fer i bila je sjajna atmosfera kao i prethodnih godina tako da je bilo zadovoljstvo igrati“, kaže Ziki.

„Mislim da je Nik zaitsa talentovan igrač i ne bi bez razloga bio 14. na svetu. Pred njim je velika budućnost ukoliko bude profesionalno trenirao i radio mislim da je on budući broj jedan. Ali, pitanje je koliko on to želi, od njega sve zavisi jer potencijala i talenta ima sigurno“, pohvalio je Zimonjić svog saigrača.

Zimonjić i Kirijos u narednom kolu sastaju se sa Fernandom Verdaskom i Robertom Bautistom Agutom.