Troicki za SK o Noletu, očinstvu, najboljoj supruzi…

ATP 14. mar 20176:09 > 6:09
Harry How, Getty Images Sport

Srpski teniser Viktor Troicki posle više od četiri godine pauze ponovo je sa Novakom Đokovićem zaigrao u dublu i 2. kolu turnira u Indijan Velsu iznenadili su prve nosioce Nikolu Maua i Pjer-Iga Erbera.

Od naše saradnice Ane Mitrić

Posle plasmana u četvrtfinale Troicki je za „Sport klub“ pričao o saradnji sa Novakom, značaju dubl mečeva, ali i roditeljstvu, s obzirom da će uskoro postati tata.

Nikad nisam bio zaluđen dublom. Više sam bio fokusiran na singl, ali poslednjih pola godine veći značaj dajem i takmičenju parova„, rekao je Troicki za „Sport klub“.

Kajem se što sam mnogo mečava u dublu izgubio jer nisam davao maksimum. Rešio sam da se promenim kako karijera odmiče„.

Troicki ističe da voli da igra u dublu, pogotovo kada su mu partneri Đoković ili Nenad Zimonjić.

Lepo je kada imaš dobre partnere, u ovom slučaju Novak, ali i Zimonjića. Volim da igram s njima, zanimljivo je kada smo zajedno na terenu. Uvek sam dobro igrao sa obojicom. Nadam se da će mi dubl doneti dozu samopouzdanja i za singl mečeve„.

Viktor se nada da će mu dubl mečevi pomoći da napreduje u nekim segmentima igre, ali i na mentalnom i tehničkom planu.

Harry How, Getty Images Sport

„Mau i Erber dugo igraju zajedno i zaista su dobri. Nole i ja smo sjajno riternirali, igrali smo timski i dobro se popunjavali iako nismo klasični dublaši. Sa Novakom se osećam najbolje na terenu. Kao klinci smo često igrali zajendo i osvajali turnire. Najkomotnije se osećam s njim jer znamo šta jedan od drugog možemo da očekujemo. S druge strane sama njegova pojava na terenu utiče na protivnike. On je lider, iako sam ja stariji i imam više iskustva u dublu„.

Otkrio je Troicki i kako je došlo do saradnje u Indijan Velsu, gde je takmičenje u singlu završio već na startu.

„Sjajni smo drugari i pitao sam Noleta da ovde igramo zajedno. Nismo dugo, sigurno više od četiri godine. Igramo opušteno, a ovi mečevi mogu da nam pomognu i da u Dejvis kupu imamo više opcija i budemo uigraniji“.

Posle Novaka, Zimonjića i Janka Tipsarevića i Viktor će se uskoro ostvariti kao otac. Ne krije koliko se raduje tom trenutku.

„Srećan sam što sam našao najbolju ženu na svetu, koja razume sve i koja mi pomaže u svemu. Ona je pravi izbor i kao supruga i kao majka mog deteta. Svesna je da će zbog mojih obaveza ona biti ta koja će najviše vremena provoditi sa bebicom. Imaće pomoć mojih i njenih roditelja, a ja ću se truditi da kad god mogu budem uz njih„, ističe Viktor.

Za dva meseca ću postati tata. Biti roditelj je nešto najveće što čoveku može da se dogodi. To je svetinja. Zaista se radujem i jedva čekam.