Duci za SK: Nemam za čim da žalim, dobio sam pet mečeva

ATP 16. mar 20172:08 > 2:16
Harry How, Getty Images Sport

Dušan Lajović je nakon eliminacije u osmini finala Indijan Velsa od Pabla Karenja Buste govorio sa našom saradnicom Anu Mitrić, koja je na licu mesta u SAD.

I nije bio nezadovoljan, jer je ostvario sjajan rezultat na prvom Mastersu u 2017. godini, što je najava dobrih rezultata u tekućoj sezoni, koja je tek počela.

Ovajmeč bio je malo drugačiji od prethodnog. On je drugačiji tip igrača. Imao sam šansu da uđem u treći set, žao mi je što to nisam iskoristio.

Ipak ovo mi je šesti meč po redu, danas sam se malo slabije kretao, što je on uspeo da iskoristi.

Na bekhend strani bio sam dosta defanzivan. Mislim da me je to poremetilo i u smisli taktike.

Previše sam forsirao forhend. Uspeo sam da se vratim posle brejka u drugom setu, što je pozitivna stvar, jer nisam pao mentalno, nego sam došao do šanse da igram taj-brejk.

Moram biti zadovoljan jer sam odigrao šest mečeva, a jedan izgubio i tako treba da posmatram stvari.

Sada imam nekoliko dana da se spremim za Majami, za kvalifikacije. Nemam razloga da budem nezadovoljan svojom igrom. Odavde ću otići sa najboljim osećajem.“

Ovo je bila odlična nedelja, dobićeš puno poena, napredovaćeš na ATP listi. Moraš odmah da se pokreneš, da li češ još dugo razmišljati o ovom meču?

„Sigurno će ovo trajati još neko vreme, imam četiri dana do Majamija, da se spremim i oporavim. I tamo će kvalifikacije biti teške, ovde sam mogao da ispadnem već u prvom kolu, dobio sam dva puta brejk u drugom setu, pa preokrenuo.

Krećem ispočetka, nosim veliko samopouzdanje sa ovog turnira, nadam se da ći i tamo stići do glavnog žreba. To je cilj, za početak„, rekao je Lajović za Sport klub.