Kiki za SK: Nekad sam gledala Anu, sada sam ja primer

WTA 18. mar 201712:34 > 12:37
Matthew Stockman/Getty Images

Francuska teniserka Kristina Mladenović u razgovoru za Sport klub na Indijan Velsu pričala je o podršci navijača iz svih krajeva sveta, tome što je mnogi gledaju kao uzora i odnosu sa Anom Ivanović.

Mladenovićeva je ove nedelje pružila sjajne igre u Kaliforniji, gde je takmičenje završila u polufinalu, porazom od Jelene Vesnine u dva seta, sa 6:3, 6:4 po setovima.

Od saradnice Sport kluba iz Indijan Velsa Ane Mitrić.

Iako nije uspela da stigne do meča za borbu za titulu, 23-godišnja teniserka ima razloga za zadovoljstvo jer će od ponedeljka biti među najboljih 20 na svetu prvi put u karijeri.

Zbog svojih sve boljih igara, Mladenovićeva na turnirima ima sve veću podršku, ne samo francuskih i srpskih, pošto su joj roditelji poreklom sa prostora bivše Jugoslavije. Mlada teniserka ističe da joj je drago što ima sve veću podršku i naglašava da su navijači izuzetno važni za njen sport.

Trudimo se svakodnevno da pokažemo lep tenis, da nas ljudi zavole i prate. To je jedna veoma bitna stvar u sportu, to nas privlači i ulepšava naš ceo život i karijeru. Kada igrate velike mečeve, turnire, finale, pred punim stadionom, to je lepo za sve nas. Kada ne bi bilo publike i navijača, sve bi bilo drugačije, svi to osećamo na svojim mečevima. Lepo je osetiti takvu podršku, videti da nas navijači bodre i vole“, rekla je Mladenovićeva za Sport klub.

Ono što je još važnije jeste činjenica da u Mladenovićevoj mlade teniserke u Francuskoj vide uzora.

Matthew Stockman/Getty Images

Znam kad se vratim u Francusku, kada vidim male devojčice koje žele da budu kao ja, to je veoma lep osećaj. Sama znam kad sam bila mala kako sam volela da pratim svoje omiljene igrače i igračice, bili su mi primer. Veliki je ponos probati da budem primer za novu generaciju, trudim se da to budem u tenisu svojom igrom ili svojim ponašanjem“, naglasila je popularna Kiki.

Za Mladenovićevu je jedan od uzora dok je odrastala bila srpska teniserka Ana Ivanović, koja je prošle godine završila svoju karijeru. Kristina kaže da joj je drago što je imala priliku da upozna Anu i druži se sa njom, ali da joj je svejedno krivo što je završila karijeru.

Ana je moja veoma dobra prijateljica, odrasla sam gledajući njene mečeve, prvo na televiziji jer je kao mlada već imala velikih uspeha. Posle sam joj se pridružila na turu, upoznale smo se i počele da se družimo. Fina je osoba, nemam ništa loše da kažem o njoj, samo pozitivne stvari, za moj pojam ona je odlična sportistkinja, lep je primer što se tiče ponašanja i karijere. Ali, moram da kažem da mi je žao što se povukla jer je bitna i lepa ličnost na ovom turu, uvek mi je bilo drago da je pratim, gledam i treniram sa njom. Žao mi je jer je završila karijeru, ali je razumem i želim joj pre svega da bude najsrećnija u svom životu. Verovatno je dugo razmišljala o toj odluci i treba to poštovati i podržati je“, istakla je Mladenovićeva.

Francuska teniserka se u Indijan Velsu posebno dotakla toga što njena majka Dženita prijavljena kao njen trener, za šta sama Kristina kaže da ona nije. Razlog za takvo pitanje je činjenica da joj je tokom mečeva dozvoljeno da siđe na teren zbog konsultacija.

„Ona nije moj trener, ona je moja mama. Ali, pošto silazi na teren, mora da bude prijavljena kao trener. Moja mama nije moj trener, ona je moja mama i moja dobra prijateljica, imam sreću što je imam. Naravno, ona mi je velika pomoć, pošto je bila profesionalna odbojkašica i razume sport. Gledala me je kako igram tenis od malena i najbolje me poznaje. Nemam trenera, zapravo treniram sama sebe, a ona razume igru. Sa njom spremam mečeve, ona prati kako igram i posmatra sitne detalje. Kada je pozovem, ona mi kaže šta vidi, što je izuzetno važno, pošto ja drugačije vidim stvari na terenu“, rekla je Mladenovićeva.