Spust na Štrajfu u petak, umesto u subotu

Alpsko skijanje 24. jan 201918:26 > 18:29
Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images

Vremenska prognoza za Tirol tokom predstojećeg vikenda dovela je do promene programa trka u austrijskom Kicbilu.

Da bi stvorili veće šanse za dobre i fer trke, organizatori su odlučili da spust bude održan u petak, slalom u subotu, a superveleslalom u nedelju.

Povezano

Po tradicionalnom rasporedu, program u Kicbilu otvara superveleslalom, subota je predviđena za spust na legendarnom Štrajfu, a za kraj se ostavlja slalom.

Od tri predviđena treninga na Štrajfu, dva su održana po planu, a najbolja vremena ostvarili su domaći skijaši – Matijas Majer i Hanes Rajhelt. Treninge je obeležila i povreda Norvežanina Ćetila Jansruda, čiji ostatak sezone je pod znakom pitanja zbog preloma dva prsta.

Na legendarnom Štrajfu se našao i srpski skijaš Marko Vukićević, koji je imao 54. i 53. vreme.

Na drugom treningu sam bio dve sekunde brži nego na prvom, što znači da je za rezultat od velikog značaja iskustvo i poznavanje staze. Na trci spusta biću jedini takmičar koji prvi put nastupa na toj stazi, ali bez obzira na to biću odlučan i hrabar. Znam na kojim delovima staze imam još rezerve pa ću se potruditi da dam sve od sebe. Posebno sam ponosan na činjenicu da će se ispisati nova stranica istorije srpskog skijanja“, rekao je Vukićević.

Start spusta na Štrajfu zakazan je za petak od 11.30.