Ove sezone bez skijaških trka u SAD i Kanadi

Alpsko skijanje 20. avg 202017:11 > 17:13
Agence Zoom/Getty Images

Međunarodna skijaška federacija saopštila je u četvrtak da predstojeće sezone neće biti tradicionalnih skijaških trka u Severnoj Americi zbog pandemije koronavirusa.

Kako je precizirano, skijaši će se u Severnu Ameriku vratiti u sezoni 2021/22 a ove će trke biti ‘preseljenje’ na druge lokacije.

Tako će deset trka, koje je trebalo da budu održane od 29. novembra do 6. decembra u SAD i Kanadi, biti prebačene u Val d’Izer i Kurševel u Francuskoj i Sent Moric u Švajcarskoj.

Međunarodna skijaška federacija se na ovaj potez odlučio posle konsultacija sa sa nacionalnim federacijama SAD i Kanade, odnosno organizatorima trka. Zajednički je zaključak da zbog krize sa pandemijom korona virusa nije moguće garantovati bezbednost učesnicima i brojnim navijačima.

U ženskoj konkurenciji otkazane su trke slaloma i veleslaloma u Kilingtonu 28. i 29. novembra i brze discipline (spust, super G) u Lejk Luisu između 1. i 6. decembra.

Skijaši su ostali bez brzih disciplina u Lejk Luisa (25-29. novembar), kao i tehničkih i brzih disciplina u Vejlu i Briver Kriku od 1. do 6. decembra.

Sezona bi trebalo da počne 25. oktobra u austrijskom Zeldenu.