Dupla kruna za Krihmajera

REUTERS/Leonhard Foeger

Vinsent Krihmajer izrasta u heroja Svetskog šampionata u alpskom skijanju u Kortini D Ampeco. Austrijanac je posle trijumfa u super-džiju, stigao do zlata i u spustu. Srebro je pripalo Nemcu Andreasu Sanderu, dok se na najnižu stepenicu postolja popeo Švajcarac Beat Fojc.

Trka u italijanskom zimskom centru rešena je u ranoj fazi. Krihmajer je imao startni broj jedan. Sjurio se Austrijanac niz stazu i štopericu zaustavio na 1:37,79. Odmah posle njega na red je došao Nemac Sanders. Na prolazima je bio blizu Krihmajera. Na kraju je završio za stotinku slabijim vremenom.

povezane vesti

Velika imena su tek dolazila. Međutim, niko nije mogao ozbiljnije da ugrozi. Najbliži je bio Beat Fojc. Iskusni Švajcarac je još jedini pored vodećeg tandema išao ispod 1:38 minuta. Vreme od 1:37,97 i 18 stotinki zaostatka za pobednikom omogućilo mu je da stigne do bronze.

Od ostalih takmičara odličnu trku imao je Švajcarac Marko Odermat, kome spust nije spcijalnost. Kasnio je za pobednikom 65 stotinki i to mu je bilo dovoljno da zajedno sa Italijanom Dominikom Parisom podeli četvrto mesto.

Krihmajer do dolaska u Kortinu nije imao nijednu nijednu medalju na velikim takmičenjima, a iz Italije će otići kao dvostruki šampion planete. Na prošlom prvenstvu sveta u švedskom Oreu bio je srebrni u super-džiju, dok je u spustu osvojio treće mesto.

Najveće iznenađenje je naravno Nemac Sander, koji se do ove trke nikada nije domogao podijuma u Svetskom kupu, a o Svetskim šampionatima da ne govorimo. Sa 31- godinom je postao vicešampion planete.

Fojcu je ovo treća medalja na prvenstvima sveta i sve tri je osvojio u spustu. Tokom 2017. je stigao do zlata, dok je 2015. bio treći.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare