Meksički „princ“ u 64. godini završava skijašku karijeru

Hubertus fon Hohenlohe
REUTERS/Leonhard Foeger

Hubertus fon Hohenlohe-Langenburg, poznatiji kao meksički „princ“ objavio je kako mu je učešće na Svetskom prvenstvu u alpskom skijanju koje se održava u Kurševelu poslednje u karijeri.

Hohenloheu, koji ima 64 godine, ovo je bilo 20. Svetsko prvenstvo u karijeri. Prvi put se takmičio davne 1982. u Šladmingu, a propustio je samo ono 2007. u Areu zbog preloma noge.

povezane vesti

„Rekao bih da mi je ovo poslednje svetsko prvenstvo. Verovatno sam proveo previše vremena sunčajući se u Marbelji, a premalo u teretani. Moja žena misli da sam lud i stalno strahuje da će mi se nešto dogoditi. Morate da osetite svoje telo i odlučite šta da što učinite“, rekao je Hohenlohe koji je u četvrtak ostao bez plasmana jer nije uspeo da završi prvu vožnju u veleslalomu.

Najbolji Hohenloheov plasman na svetskim prvenstvima je 26. mesto u slalomu iz 1982. i 1985. godine. Uz 20 učešća na svetskim prvenstvima, Hohenlohe je upisao i šest učešća na zimskim olimpijskim igrama na kojima je debitovao u Sarajevu 1984., a poslednje učešće je imao u Sočiju 2014.

Hohenlohe za sebe kaže kako je fotograf, pop pevač i skijaš, a 1981. godine je utemeljio Meksički skijaški savez.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!