Univerzijada: Marija Vuković u finalu

Atletika 26. avg 201717:16 > 17:21
Paul Gilham, Getty Images Sport

Crnogorska atletičarka Marija Vuković plasirala se u finale Univerzijade u Tajpeju. Za mesto među 12 najboljih takmičarki u skoku u vis bila joj je dovoljna visina od 175 santimetara.

Finale je na programu u ponedeljak, a Marija Vuković je put Tajpeja krenula sa željom da osvoji medalju.

Podsećanja radi, ugled Crne Gore je na Univerzijadi branilo šestoro takmičara. Džudisti Balša Simonović, Ivanja Šunjević, Lazar Daković i Jovana NIkić su zaustavljeni u ranj fazi takmičenja, Tomaš Đurović je stigao do finala, ali je na kraju bio 10. 

Nije stigao do velikog finala u kome posle tri serije od 12 u borbu za medalju kreće osam atletičara. Marija Vuković je rekorderka Crne Gore sa 1994, nedavno je učestvovala na Svetskom prvenstvu gde je zaustavljena posle preskočenih 185 centimetara, bez plasmana u finale. Sada ima priliku da stigne do odličja u upotpuni riznicu u kojoj se nalaze zlato i srebro sa svetskih prvenstava za juniore, četiri zlatne medalje sa Igara malih zemalja. 

Marija Vuković je ove godine osvojila srebro na Balkanskom šampionatu u dvorani koje je organizovanu u Beogradu, a nešto kasnije je na Evropskom prenstvu na istom mestu bila 17. Da li će Marija Vuković uspeti da stigne do odličja i da li će se Crna Gora iz Tajpeja vratiti sa medaljom saznaćemo u ponedeljak.