Amusan: Moguće je trčati i ispod 12 sekundi

Atletika 15. sep 202213:13 0 komentara
Ezra Shaw/Getty Images

Tobi Amusan (25) je imala impresivnu sezonu, u kojoj je postavila novi svetski rekord u disciplini 100 m prepone (u Judžinu), a nešto kasnije i novi rekord Igara komonvelta, na takmičenju održanom u Birmingemu. Na kraju je prigrabila i svoj drugi trofej u Dijamantskoj ligi.

Nigerijka je u julu, u polufinalu SP u Oregonu, istrčala fantastičnih 12.12 sekundi, a nešto kasnije u finalu Igara komonvelta i 12,30. Ipak, pred narednu sezonu, Amusan je sebi već postavila nove ciljeve. Kaže da će istrčati 100 m prepone za manje od 12 sekundi!

„Mislim da je to moguće i da ću uz Božju pomoć to i ostvariti. Osećam se srećno i zahvaljujem se Bogu zbog šanse da pokažem svoj talenat i stavim sebe, svoju porodicu i Nigeriju na atletsku mapu sveta. Bila sam disciplinovana, posvećena i fokusirana na svoje ciljeve, ali neke stvari se poslože kao magija, samo kad Bog kaže da je vreme za to“.

Tobi Amusan
Gladys Chai von der Laage

Sićušna, samo 156 santimetara visoka Amusan, veruje da može da trči još brže.

„Ubeđena sam da je moguće trčati ovu disciplinu ispod 12 sekundi!“

Amusan dolazi iz, kako sama kaže, duhovno umne porodice, u kojoj se i kad je teško kaže „hvala ti Isuse“!

„Ako budem dobra, vredna i posvećena, kao i do sada, imaću šansu da ponovo trčim ovako brzo. Silno sam motivisana, želim da osvajam medalje na najvećim takmičenjima i moj naredni cilj je zlato u Parizu!“, rekla je na kraju prva Nigerijka svetska šampionka u atletici, koja završila Univerzitet Teksas u El Pasu.