Bolt o Šakari: Razumem, ali pravila su pravila

Atletika 14. jul 20219:51 3 komentara
Patrick Smith/Getty Images

Činjenica da američka sprinterka Šakari Ričardson neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju zbog pozitivnog nalaza testa na kanabis uzburkala je javnost u svetskoj atletici, a svoje mišljenje o toj temi izneo je i legendarni Jusejn Bolt, koji je u prošlosti u više navrata izjavljivoa da je uživao tu supstancu.

Ričardson je bila glavna uzdanica SAD za prvu zlatnu medalju u trci na 100 metara još od 1996. godine, kada je to uspela da ostvari Gejl Divers.

Povezano:

Nadam se da će moći nešto da nauči iz ovog iskustva i da nastavi da radi dobro. Znam da je prošla mnogo toga, razumem je, ali verujem da će moći da povrati koncentraciju jer je ona zaista nadarena sportistkinja“, izjavio je 34-godišnji Jusejn Bolt, osvajač osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama.

Uvek sam objašnjavao ljudima da su pravila baš to – pravila. Kada god su me pitali tokom godina za nedozvoljene supstance ja sam govorio isto – nemam šta da kažem, ali pravila su pravila. Ako kažu da se to ne radi, onda je to pravilo“, rekao je legendarni atletičar sa Jamajke.

Svetska antidoping agencija (WADA) vidi kanabis kao nedozvoljenu supstancu, a njena upotreba kažnjava se suspenzijom od dve do četiri godine. Međutim, ukoliko sportisti uspeju da dokažu da upotreba ove supstance nema povezanosti sa nastupom na borilištu, kazna je tri meseca. Ukoliko sportisti prihvate odobreni način lečenja u skladu sa propisima svojih nacionalnih saveza, suspenzija se smanjuje na jedan mesec. U svakom slučaju, Ričardson neće moći da nastupi u Tokiju.

Komentari (3)

Vidi sve komentare