Čeka se potvrda: Slađana Pejović i Darko Pešić u Parizu

Atletika 12. jun 202416:21 0 komentara
Privatna arhiva

Atletičari iz Crne Gore nisu uspeli da stignu do normi za Olimpijske igre u Parizu. Danijel Furtula i Marija Vuković su bili daleko od cilja u diciplinama – bacanje diska i skok u vis, dok je Darko Pešić zauzeo dobro 21. mesto u desetoboju.

Bliži se EURO 2024!

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Uprkos navedenom, Crna Gora će imati dva predstavnika na Olimpijskim igrama u Parizu, potvrđeno je iz Atletskog saveza, a specijalne vize mogu da dobiju jedino takmičari koji nisu u tehničkim disciplinama, odnosno atletičari koji se takmiče u trčanju.

Atletski savez je za specijalnu pozivnicu predložio Slađanu Pejović koja bi se takmičila u maratonu, kojoj bi učešće u Parizu, bilo treće kada su Olimpijske igre u pitanju, odnosno višebojca Darka Pešića, koji bi se takmičio u discipline 100 metara.

Darko Pešić
Tom Pennington/Getty Images

Nedavno je specijalnu pozivnicu dobila Danka Kovinić, koja se tako pridružila jedriličaru Milivoju Dukiću i vaterpolo reprezentaciji, a sada se čeka samo zvanična potvrda za Slađanu i Darka.

Pored toga, gotovo je izvesno da će specijalne pozivnice dobiti plivači – Marija Kuljača i Miloš Milenković.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!